Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannbiff med löksås LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Biffarna

  • 1 kilo nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 gul riven lök
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar

Sås

  • 4 gula lökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
  • 1 msk sockerfri lingonsylt
  • 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
  • smaka av med soja, salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
  2. Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör.
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6