Ingredienser
Biffarna
- 1 kilo nötfärs
- 2 ägg
- 1 gul riven lök
- 2 msk kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl grädde
- salt, peppar
Sås
- 4 gula lökar
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
- 1 msk sockerfri lingonsylt
- 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
- smaka av med soja, salt och vitpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
- Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 6