Ingredienser
Pajdeg
- 3,5 dl mandelmjöl
- 30 gram smör
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
Fyllningen
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- Valfri sötning motsvarande sötman från 0,75 dl socker
- 3 gelantinblad
- 5 st passionsfrukter + 4 till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
- Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
- Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
- Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 5
Näringsinnehåll
- Portioner: 8