Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacottapaj med passionsfrukt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 30 gram smör
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllningen

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • Valfri sötning motsvarande sötman från 0,75 dl socker
  • 3 gelantinblad
  • 5 st passionsfrukter + 4 till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8