Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacottapaj med passionsfrukt och mangospegel (lowcarb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

3,5 dl mandelmjöl
3040 gram smör
1 msk ljust pulveriserat psyllium (Lindroos)
1,5 msk sötning (Nick’s)
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Fyllningen:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
5 st passionsfrukter
250 g jordgubbar, avsnoppade och i mindre bitar

Mangospegel:
300 g fryst mango
1 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
1/21 citron, saften


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelatinbladen i grädden.
Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm fryst mango i en kastrull, vispa ner sötning, citronsaft och urkramade gelatinblad.
Fördela mangopurén ovanpå pajen och garnera med hälften av jordgubbarna.
Ställ kallt i 2 timmar och garnera sedan med resterande jordgubbar.