Pannacottapaj med passionsfrukt och mangospegel (lowcarb, glutenfri)

av Åse

God lördag vänner!

Vi har sol och klarblå himmel och jag ska ner till stan med syrran på lördagslunch och sedan ska vi till ett event på Clarion Sea Us rooftop, såååå mys! Hoppas ni har en fin dag so far!

Jag ska ta en kvart på vibbplattan först och göra ett träningspass, det motsvarar ju hela 60 minuters rörelseträning! Love it!
Blir benböj med hantlar, hög rodd med gummiband, Axelrodd med hantlar och sedan sittande bicep som samtidigt tränar magen. (sk visa på bild sedan hur jag gör)

Sen är jag redo för god mat & dryck på stan! =)

Hörrni, den här godingen måste ni göra om ni vill ha en dessertpaj som är glutenfri och låg i kolhydrater!
Såååååå god!

Pajdegen är användbar till alla söta pajdeger!
Jag hade 60 gram smör i originalreceptet men jag tycker det blir för fett, det rinner ändå bara ut från formen så jag har halverat det i detta receptet.

Pajdegen trycks ut i pajform, gärna med löstagbar botten.

Grädda sedan i ugnen och låt sedan svalna.

Jag använder fryst Mango (från Magnihill) och värmer upp i kastrull, sedan ska citron, sötning och gelatin i till mangospegeln.

Mangopurén hälls på pajen som varit inne i kylen i 4 timmar.

KLAR!

Syrlig och fräsch och sååååå himla god!
Hoppas ni provar och gillar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacottapaj med passionsfrukt och mangospegel (lowcarb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

3,5 dl mandelmjöl
3040 gram smör
1 msk ljust pulveriserat psyllium (Lindroos)
1,5 msk sötning (Nick’s)
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Fyllningen:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
5 st passionsfrukter
250 g jordgubbar, avsnoppade och i mindre bitar

Mangospegel:
300 g fryst mango
1 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
1/21 citron, saften


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelatinbladen i grädden.
Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm fryst mango i en kastrull, vispa ner sötning, citronsaft och urkramade gelatinblad.
Fördela mangopurén ovanpå pajen och garnera med hälften av jordgubbarna.
Ställ kallt i 2 timmar och garnera sedan med resterande jordgubbar.

8 kommentarer

Susanne 1 maj, 2023 - 19:14

Fräsch! Jag har en fråga: du tipsade om ett mousserande vin, men jag hittar inte det nu…var finns det?

Svara
Åse 2 maj, 2023 - 08:21

Hej, var och när gjorde jag det?
Alla tips i samarbete med Dryckestipset hittar du här: https://www.56kilo.se/kategori/reklam/dryckestipset/

Svara
Linda 29 april, 2023 - 17:21

Pajen ser supersmaskig ut 👌

Hade du kunnat lösa så det man kan e-posta recept och skicka. Vill kunna spara det som jag vill testa men vill inte skriva ut.

Tack på förhand 💕

Svara
Ina 1 maj, 2023 - 21:51

Tryck på skriva ut så kommer du vidare till nästa sida där du kan spara receptet i pdf format, mejla! Voila! You are welcome. 😁

Svara
Linda 5 maj, 2023 - 22:11

Jag vill göra denna desserten med vanligt socker, hur mycket vanligt socker ska jag ta istället för sötning ( Nicks)?

Svara
Åse 8 maj, 2023 - 12:12

Du tar 1:1 så samma mängd! =)

Svara
Irene varga 23 maj, 2023 - 14:12

Vill gärna ha receptet på laxen

Svara
ÅsaS 29 april, 2023 - 17:06

Pannacotta, mango, passion – kan inte bli annat än gott! Låter somrigt och fräscht!
Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.