Ingredienser
Pannacottan
- 2 gelatinblad
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 urgröpt vaniljstång
- 0,5 dl sötning
- 2,5 dl grekisk yoghurt
Jordgubbskräm
- 250 g jordubbar (frysta eller färska)
- 1,5 gelatinblad
Topping
- Frystorkade jordubbar, eller färska pch vit riven choklad
Instruktioner
- Panacottan förbereds gärna dagen innan eller på morgonen, det tar sammanlagt ca 8 timmar för denna att förberedas. Låt gärna den urgröpta vaniljstången med stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så blir det en riktigt god smak!
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp grädden med den urgröpta vaniljstången + stång. Låt det bara precis börja sjuda.
- Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med sötning. Sila sedan bort vaniljstången i tätmaskad sil. Vispa den grekiska yoghurten och blanda med den något avsvalnade grädden.
- Häll upp i glas och låt stelna i 4 timmar.
- När pannacottan stelnat förbered jordgubbskrämen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp jordgubbarna och mixa släta. Blanda med gelatinbladen och häll upp i panacottaglasen.
- Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar. Toppa med antingen jordgubbar (gärna frystorkade) och lite riven vit choklad.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4