Hej vänner!
Jag ska inte sticka under stol med att fredagspeppen lyser lite med sin frånvaro efter denna veckans dystra nyheter men jag ska göra mitt bästa för att njuta av kvällen och det önskar jag er också ❤️
Det är oerhört sällan jag gör dessert numera, förr gjorde jag ju alltid det – ska ”bättra mig” haha! Men det är ju trevligt på helgen! Detta ska vi mumsa på ikväll SLURP!
Jag älskar Pannacotta i alla former och det här är en mustig ljuvlig dessert.
Jag använder inte vitt strösocker, min favorit är NICK’S (HÄR)
Chokladhalten avgör ni själva, jag vill ha lite socker i min så väljer 86% och den tycker jag är väldigt god dessutom.
MUMSIGT!
Här kommer receptet!
Skriv utPannacotta med espresso- och choklad
- Portioner: 2-4
Ingredienser
3 dl grädde
1 dl espresso
2 gelatinblad
4 rutor choklad
2–3 msk socker av valfri sort
Instruktioner
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Stäng av plattan och rör ner espresso, choklad, sötning och urkramad gelatin. Låt svalna och häll upp i glas.
Låt stå kallt 2-4 timmar. Garnera med vispad grädde, espressobönor, riven mörk choklad och gärna en physalis.
4 kommentarer
Expresso kaffet. Kokar du det så det blir starkt? Och sen häller i det i grädden?
Yes vi har en maskin så det går fort. Du kan använda vanligt starkt kaffe.
Från att aldrig ha gjort pannacotta, har jag gått till att stå på jobbet och göra det varje vecka! Hade fått för mig att det var svårt och tidskrävande, men ack vad fel jag hade!
Kanske dags att börja göra det hemma också!
Denna Corona-hysteri skrämmer mig. Inte själva viruset, utan mer folks beteende när det kommer till bunkring av matvaror och toapapper.. Visst, jag har respekt för ev smittspridning, men sunt förnuft brukar räcka långt.
Kram och hoppas alla får hålla sig friska och krya!
Det är sååååå enkelt 💖
Ja verkligen hysterin skrämmer! jag har slutat att lyssna på nyheterna och läsa allehanda skrämmande rubriker, det gör mig inget gott – jag följer direktiven det räcker. KRAM