Ingredienser
Skagensås:
1 rödlök
200 gr. skalade räkor
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
saft av ½ citron
salt och vitpeppar
Panerad torsk:
4 torskfiléer i bit
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
matfett till stekning
1 påse bladspenat á 70 g
4 citronskivor
Instruktioner
Finhacka rödlöken.
Blanda lök, räkor, gräslök, dill, majonnäs, creme fraiche och citronsaft.
Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ såsen kallt en stund innan servering.
Torka av torskfiléerna med hushållspapper. Krydda med salt och vitpeppar.
Vispa upp äggen. Häll upp ägg, pofiber och mandelmjöl på varsitt fat.
Vänd fisken först i pofiber, sedan i ägg och sist i mandelmjöl.
Stek i rikligt med kokosolja utan smak, eller i ghee.
Servera med skagensåsen, lite bladspenat och en citronskiva.