Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Panerad torsk med skagensås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Skagensås:
1 rödlök
200 gr. skalade räkor
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
saft av ½ citron
salt och vitpeppar

Panerad torsk:
4 torskfiléer i bit
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
matfett till stekning
1 påse bladspenat á 70 g
4 citronskivor


Instruktioner

Finhacka rödlöken.
Blanda lök, räkor, gräslök, dill, majonnäs, creme fraiche och citronsaft.
Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ såsen kallt en stund innan servering.
Torka av torskfiléerna med hushållspapper. Krydda med salt och vitpeppar.
Vispa upp äggen. Häll upp ägg, pofiber och mandelmjöl på varsitt fat.
Vänd fisken först i pofiber, sedan i ägg och sist i mandelmjöl.
Stek i rikligt med kokosolja utan smak, eller i ghee.
Servera med skagensåsen, lite bladspenat och en citronskiva.