Panerad torsk med skagensås

av Åse

Hej hej!

Måndag och ny vecka och jag går fortfarande runt i pyjamas 😉 En av fördelarna med att jobba hemifrån haha!
fast jag ska strax svida om och kavla upp armarna och köra 1 power hour eller 2! I kväll blir det lite födelsedagsfirande här med våra tre födelsedagsgrisar. Inte riktigt bestämt vad jag ska bjuda på dock..

Till er bjuder jag dock på den här klassikern Panerad torsk med skagensås – Såååå gott!

Egenpanerad torsk är både nyttigare och godare. Vid nötallergi kan man använda parmesan eller malda fläsksvålar istället.
Vill man göra denna mejerifri, öka upp majonnäsen och späd med vatten till önskad konsistens.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Panerad torsk med skagensås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Skagensås:
1 rödlök
200 gr. skalade räkor
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
saft av ½ citron
salt och vitpeppar

Panerad torsk:
4 torskfiléer i bit
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
matfett till stekning
1 påse bladspenat á 70 g
4 citronskivor


Instruktioner

Finhacka rödlöken.
Blanda lök, räkor, gräslök, dill, majonnäs, creme fraiche och citronsaft.
Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ såsen kallt en stund innan servering.
Torka av torskfiléerna med hushållspapper. Krydda med salt och vitpeppar.
Vispa upp äggen. Häll upp ägg, pofiber och mandelmjöl på varsitt fat.
Vänd fisken först i pofiber, sedan i ägg och sist i mandelmjöl.
Stek i rikligt med kokosolja utan smak, eller i ghee.
Servera med skagensåsen, lite bladspenat och en citronskiva.

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris! JUST NU fina JANUARIPRISER!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Siw Lindh 8 november, 2018 - 08:45

Hej! Har köpt din underbara bok, sååå härlig att bläddra i och massor av trevliga recept. Undrar dock vad gäller den picklade rödlöken på sid157. Ska det inte vara ättika, socker och vatten också? Och vilka mängder i så fall?
Önskar dig en fin dag!
Hälsningar Siw

Svara
Åse 8 november, 2018 - 09:35

Hej Siw! Kul du gillar boken!
Nej det är en citronpicklad rödlök, du hittar receptet även här: https://www.56kilo.se/citronpicklad-rodlok/
Behövs ingen ättika då du ju har syran från citronen och även sötman. Inget vatten behövs.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.