Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oxfilépasta med tryffel och parmesan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

* 120 g bönpasta (torr vikt) alt. valfri pasta
200 gr. oxfilé
smör/olja att steka i.
250 g champinjoner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 tsk konc. oxfond
salt, svartpeppar
2 msk Zeta svamp med tryffel eller tryffelolja
1 dl riven parmesan
Bladspenat eller Ruccola


Instruktioner

Ta fram oxfilén i tid så den blir rumstempererad (ca 1 timme)
Skär i 1 cm strimlor. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
Koka pastan.
Stek snabbt i smör/olja i het panna, salta och peppra lite. Oxfilén ska i princip bara ner och vända och så fort köttsaften syns ska den upp på fat.
I samma panna stek schalottenlök och vitlök. Rör ner creme fraiche, grädde och vitt vin. Rör ner tryffelcreme, fond och parmesan, smaka av med peppar och eventuellt salt.
Blanda ihop med oxfilé och pastan.
Lägg upp bladspenat eller rtuccola på två tallrikar och lägg på pastan.

Notering

Tips när det gäller bönpasta. Köp lasagneplattor, koka upp snabbt i saltat vatten och låt rinna av. Skär sedan i remsor. Godar än tex tagliatelle med lite bredare pasta.