Ingredienser
600 g oxfilé
2 st schalottenlökar
160 g pancetta (eller bacon)
300 g skogschampinjoner
50 g smör
1 kruka salvia
500 g Gnocchi
Ruccola
tryffelolja
2 dl riven parmesan
Instruktioner
Ta fram köttet 1 timme innan det ska tillagas.
Strimla oxfilén. Finhacka schalottenlök. Skiva svampen. Finhacka pancetta.
Stek pancetta, svamp och schalottenlök i stekpanna.
Koka upp saltat vatten till gnocchin. Lägg ner gnocchin och koka i ca 2 minuter. Låt rinna av i durkslag och hetta sedan upp smör i en stekpanna. Stek gnoccin med salviabladen tills smöret brynt (akta så inte salvian bränns)
Smaka av med salt och peppar och rör ner tryffelolja efter smak.
Förvara gnoccin i varm tallrik/form med folie över under tiden köttet steks. I samma panna som gnoccin stekts tillsätt oxfilé, en krossad vitlök, en kvist timjan och stek på hög värme tills oxfilén fått färg, den ska egentligen bara få färg, sedan är den klar!
Lägg lite ruccola på en tallrik, lägg upp kött, svamp- och panacettafräset.
Lägg på gnocchi och avsluta med att strö rikligt riven parmesan över allt.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4