Hej på er! Äntligen helg!
Jag är såååå påverkad av mörkret och vädret just nu! Är inte ni?
Jag kom hem med så mycket energi och sen var det som att gå in i en vägg!
Jag har inte tränat heller eftersom jag haft så ont i ländryggen och varit spänd i sätesmuskulaturen. Men bästa grannen är massageterapeut så hon masserade mig i förrgår och så har jag fått ryggövningar av Gunnar Söderström (naprapat) och just nu fokuserar jag mycket på bålstabilitet, har kickat ut kontorsstolen och sitter på pilatesbol.
Nästa vecka kör jag igång med Body Balance på tisdagar och i januari börjar min Pilateskurs hos Mats på Stabil Styrka – nu banne mig ska det bli fason på mig!
Nästa vecka sätter jag igång med periodisk fasta som vanligt, sedan Dubai har det inte varit ngn ordning med det och jag märker solklart att jag blir både mer hungrig och mer sugen med att äta frukost tidigt.
Gårdagens goda kesoplättar med saffran och hjortron blandat med kvarg.
Förra helgen åt vi gott! Så här kommer receptet! Kanske till helgen?
Jag gör min oxfilé sousvide men ni kan ju tillreda oxfilén som ni brukar!
Jag serverade oxfilén med polkabetor i ugn, till det en smarrig grönpepparsås, stekta champinjoner och sparris. Åh så gott det var!!
Polkabetorna borstade jag bara och skar av ändarna på, klyftade och hällde på lite olivolja och timjan sedan fick de gå i ugn tills de var klara! Salta dem sedan.
Skriv ut
Grönpepparsås
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 2 msk konjak
- 2 msk grönpeppar
- 3 dl grädde
- 1 tsk dijonsenap
- lite kinesisk soja
- salt och peppar
- blanka av såsen med en klick smör
Instruktioner
- Fräs finhackad schalottenlök i smör, mortla grönpepparen grovt.
- Häll i grädde och övriga ingredienser och låt småputtra i ca 10 minuter tils såsen tjocknat ordenligt. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Var köper du Burrata? Krävs tillgång till ostbutik eller räcker det med välsorterade matbutiker? Jag har inte sett något annat än vanlig mozzarella i vår lilla stad!
Finns på Ica Maxi t.ex =) Zeta har.
Hej!
Hur många bitar kött, fågel eller fisk klarar Sousvide av att tillaga på en och samma gång?
Har förstått att den är helt fantastisk :))
Trevlig Dag!
Oh svårt att säga! Beror på hur stor kastrull du har :))
Hej!
Kolla in Sans & Balans i Viken annars, deras pass har väldigt mycket fokus på core, stabilitet, balans och att göra övningarna RÄTT. Väldigt bra för oss med kassa kroppar. (Mats brukar gästa där ibland) Carin som har det, är otroligt duktig på hela kroppen.
Krya på dig!!
https://www.sansochbalans.se/ är deras sida förresten.
Tack! Viken känns dock lite för långt att ligga och köra till för träning när jag har så bra alternativ nära =)
Åh, body balance är fantastiskt! Jag kombinerar den med styrketräning och dans (bodyjam), ibland bodycombat. periodisk fasta ”is da shit”! Utan den skulle jag inte kunna svulla glass på lördagar. ?
Mums ser gott ut! Så olika vi är, jag blir tvärtom med periodisk fasta på morgonen, vill bara äta massor när det är dags, men äter jag frukost, så är det lugnt! 🙂
Usch.. Krya på dig snabbt!
Såsen verkar fantastisk! Berätta gärna vad du tyckte om body balance! Är nyfiken.
Kram kram
Vilken GOOOD middag, får absolut prova ??
Har åxå en del problem med ländryggen, går på regelbunden träning och kör även PT två ggr i veckan, sjukt kul….
Vilka övningar fick du sv naprapaten, är det något du skulle kunna dela med dig av?! ☺️
Ha en fortsatt fin helg