Ingredienser
800 g oxfilé mittbit, putsad
salt, peppar
Vitlökssmör:
150 g rumstempererat smör
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl bladpersilja, finhackad
citronsaft och skalet från 1/2 citron
några droppar worcestershire sauce
salt
Grönsaker:
300 g potatis eller rotfrukter, tunt skivade
salt, rosmarin och timjan
olivolja/smör att steka i
Tillbehör: Ugnsrostade tomater och stekta baconlindade haricot verts
Instruktioner
Börja med vitlökssmöret. Vispa ihop alla ingredienser och lägg på plastfolie, rulla till en rullle och låt stelna i kylskåpet.
Ta fram oxfilén i tid så den är rumstempererad. Salta och peppra den.
Grilla eller ugnsstek oxfilén. (Ugn: 150 grader till innertemperatur på 57-60 grader)
Råstek den skivade potatisen eller rotfrukterna i omgångar. salta, peppra och krydda med rosmarin och timjan.
Servera med vitlökssmöret och valfria tillbehör, som baconlindade haricot verts och ugnsrostade tomater.