Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oxfilé Provençale


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g oxfilé mittbit, putsad
salt, peppar

Vitlökssmör:
150 g rumstempererat smör
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl bladpersilja, finhackad
citronsaft och skalet från 1/2 citron
några droppar worcestershire sauce
salt

Grönsaker:
300 g potatis eller rotfrukter, tunt skivade
salt, rosmarin och timjan
olivolja/smör att steka i

Tillbehör: Ugnsrostade tomater och stekta baconlindade haricot verts


Instruktioner

Börja med vitlökssmöret. Vispa ihop alla ingredienser och lägg på plastfolie, rulla till en rullle och låt stelna i kylskåpet.
Ta fram oxfilén i tid så den är rumstempererad. Salta och peppra den.
Grilla eller ugnsstek oxfilén. (Ugn: 150 grader till innertemperatur på 57-60 grader)
Råstek den skivade potatisen eller rotfrukterna i omgångar. salta, peppra och krydda med rosmarin och timjan.
Servera med vitlökssmöret och valfria tillbehör, som baconlindade haricot verts och ugnsrostade tomater.