Ostvåfflor / Chaffles

av Åse

De här våfflorna är magiska!
Kan användas som hamburgerbröd, pizzabotten, bröd, till toast, som sandwichbröd – du bestämmer!
Regeln är ett ägg per dl ost, så det är enkelt att anpassa till större satser.
Jag använder ett litet runt våffeljärn. Googla ”minivåffeljärn” så hittar du inköpsställen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostvåfflor / Chaffles


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: "1 PORTION (2 SMÅ VÅFFLOR)"

Ingredienser

1 ägg
2 msk mandelmjöl eller 1 msk havrefiber, eller 1/2  msk proteinpulver (utan smak)
½ tsk pulveriserat psyllium (Lindroos)
2 krm bakpulver
olja
1 dl riven mozzarella


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna.
Strö lite riven ost i botten på våffeljärnet och fördela ½ dl smet ovanpå.
Strö sedan lite ytterligare riven ost ovanpå och grädda smeten i ca 3 minuter tills den är gyllenbrun.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.