Ostvåffeltoast LCHF – Glutenfri

av Åse

Hej hej!
Har ni en bra lördag so far?
Jag är liiiiiiite seg idag, det var på tok för gott och trevligt hos syrran igår så huvudet är lite tungt idag! Blir en soft dag hemma hihi!
Jag gjorde en sådan god fajita som ni ska få receptet på!
En ostvåffeltoast ligger i magen och skvalpar nu – YUM! Full med avokado, gul amerikansk senap, skinka och mozzarella. MUMMA!


Ni kan även använda receptet på kesoplättar och göra toast på det! 😍

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostvåffeltoast


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • Våfflor (6 stycken):
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grädde eller krämig kokosmjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • nypa salt
  • Fyllning:
  • 2 våfflor
  • 6 msk tomatsås
  • 2 skivor skinka
  • 2 skivor ost
  • 1 msk gul senap
  • 1/2 avokado
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Vispa ihop allt och grädda våfflor.
  2. Bred tomatsås på två våfflor och fyll med resterande fyllning. Slå ihop och grilla i våffeljärnet tills osten smält.

16 kommentarer

Karolina 26 mars, 2019 - 08:49

Gott, sa ja. Ok, sa barnen. Hos mig blev det dock betydligt färre våfflor.

Svara
Lana Baban 12 april, 2018 - 09:21

Har inte fått inspirations mail från dig,skulle villja ha gärna,tack

Svara
Åse - 56kilo 12 april, 2018 - 17:39

Hej, jag har bytt plattform och i nuläget så fungerar inte nyhetsbrevet. Det kommer förhoppningsvis snart igen tills dess får du kika in i bloggen regelbundet så du inte missar något. 🙂

Svara
Lana Baban 12 april, 2018 - 09:19

Hel
Jag har inte fått nåt inspiration från dig undrar varför?ville ha skickade isperstion mail jätte gärna🙏Tack

Svara
Ulla 4 april, 2018 - 17:45

Vad använder du för tomatsås? Vi är bara två och jag skulle vilja ha en färdig tomatsås. Jag har gjort en tomatsås enl ditt recept och den blev god men på tok för mycket för oss.

Svara
unn Forsberg 17 februari, 2018 - 16:58

Den där får det bli imorgon, kan knappt bärga mig, den ser så god ut å med de ingredienserna kan den knappast misslyckas

Svara
Sunny 5 februari, 2018 - 12:46

Men vad gott det här lät! Gudomligt 😉

Svara
Carina Larsson 5 februari, 2018 - 10:14

Hej och tack än en gång för en härlig och lärande blogg! Jag fick bara 4 våfflor men om jag nästa gång lyckas få 6 st, vad gör man av de andra när man haft tomatsås på 2 av dem?

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 10:27

Hej! Det beror på hur stort våffeljärn du har eller hur mycket smet du använder, jag gör tunna våfflor.
Receptet är för 1 portion men ger 6 våflor (2 våfflor per portion) Vill du göra fler portioner så använder du ju dina våfflor, annars sparar du dem. De förlorar dock krispigheten då.

Svara
Jenjo 5 februari, 2018 - 07:41

Usch för mig. Nu var det alldeles för länge sedan som jag sa hej åt dig. Men jag följer dig alltid, det är då säkert. 😉
Det här ser galet gott ut, det måste jag säga. Du är fantastisk på att få mat se god ut på bild, verkligen. Och jag tvivlar inte på att smaken också finns där. 😉
Ha det bra nu, fina du! Kram.

Svara
Karin 4 februari, 2018 - 11:29

Tack, tack, tusen tack för detta underbara recept! Äntligen något som kan ersätta mitt sug efter dålig skräpmat som dyker upp ibland. Nu hade jag varit sugen på ett hamburgermeal i flera dagar och vad jag än ätit så har suget varit kvar. Men efter att ha testat denna våffelmacka så är jag såååå nöjd både i knopp och kropp! Detta är en ny favorit inom LCHF! Tusen tack






Svara
Annika 3 februari, 2018 - 18:09

Är receptet på våffeltoasten till sex portioner? Det verkar så lite…Men ser jättegott ut!

Svara
Åse 3 februari, 2018 - 20:14

Det blir 6 våfflor av receptet

Svara
Jenny 3 februari, 2018 - 13:50

Mums med våfflor👍🏼🌯 ha det gött

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.