8,1K
Jag lägger några skivor ost (antingen färdigskivade eller hyvlade) i en keramisk stekpanna. När osten smält (medelvärme) och småbubblar häller jag i omelettsmeten.
Omeletten får sedan stelna och jag lägger på 2 skivor julskinka och brer dem med majonnäs och senap. Vilken senap som helst går bra, jag gillar främst grovstark men dijon är ju helt sockerfri så jag varierar mig!
Ser ni den knapriga ostytan? Yumie!!
En smarrigt lunch helt enkelt!
Skriv ut
Gooooood morgon!
Hoppas ni fått en god natts sömn! Det har jag! Fast det blev inte så många timmar som jag önskat. Det var så himla trevligt i går i vårt ljusupplysta Helsingborg! Mörka parker är upplysta nu, vackert men framför allt mer säkert!
Jag var inte hemma så sent (22.30) men var uppe i varv så somnade nog inte förrän en bra bit efter midnatt.
Efteråt hade vi ginprovning på Bakfickan, Kitchen & Table och sedan en god middag!
Jag är ju smått galen i kombinationen (jul)skinka, majonnäs och senap! Så gott på två fröknäcken t.ex.
Det här har jag nördat in mig på nu! Ostpanerad omelett med julskinka, majonnäs och senap! haha! Alltså hur GOTT!?
Jag lägger några skivor ost (antingen färdigskivade eller hyvlade) i en keramisk stekpanna. När osten smält (medelvärme) och småbubblar häller jag i omelettsmeten.
Omeletten får sedan stelna och jag lägger på 2 skivor julskinka och brer dem med majonnäs och senap. Vilken senap som helst går bra, jag gillar främst grovstark men dijon är ju helt sockerfri så jag varierar mig!
Ser ni den knapriga ostytan? Yumie!!
En smarrigt lunch helt enkelt!
Skriv ut
Ostpanerad omelett med julskinka
Ingredienser
- 2 skivor ost eller 1/2 dl riven ost
- 2–3 ägg
- 1 msk vätska
- salt, peppar
- 2 skivor julskinka
- 2 tsk majonnäs
- 2 tsk senap
Instruktioner
- Detta kräver en bra stekpanna, jag rekommenderar keramisk beläggning.
- Blanda ihop omelettsmeten, ägg, vätska, salt och peppar.
- Lägg ostskivorna i stekpannan och smält på medelstark värme. När osten smält och bubblar, häll på omelettsmeten. Låt stelna och lägg sedan på skinkskivorna och bred majonnäs och senap på dem. Vik ihop och servera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
21 kommentarer
Lukta lukta 😛 hihi tack för en fin kväll igår!
Tack själv fin-sniffaren ❤️
Gott. Vilket märke på stekpanna har du? Har testat några keramiska som inte varit jättebra.
Star Cuisine från Coop!
Själv sitter jag och trycker i mig årets första julskinkemackor till lunch. Jag som inte är så himla förtjust i julskinka, men hittade jättefin färdigskivad skinka på jobbet. Och god var (ÄR) den. 😋
Ha det gott!
Kram ÅsaS
Det är verkligen jättestor skillnad. Jag gillar Fever Trees tonic, blir en helt annan drink än med Schweppes tonic som jag inte alls gillar.
Verkligen! Ska absolut köpa hem!
Hej,
Undrar bara vad det är för majonnäs du använder?
Ha en fortsatt bra dag 🙂
//Marie
Egengjord 🙂 https://56kilo.se/majonnas/
Har ofta hellmans i kylen också!
Låter mycket gott och enkelt, är det någon speciell ost Du rekommenderar? 🙂
Gräddost eller ost i skivor (emmenthaler är gott!!) välj den du gillar bäst! 🙂
Men så smart! Tack. Gillar snabba och enkla rätter! ;D
Hej Camilla! Kul att höra ifrån dig här! Kram!
Tack Åse! <3
Ja, jag ligger och lurar bakom kulliserna, Men jag är fortfarande här! ;D
Kram
Men guuud va gott det låter!! Måste köpa julskinka och testa!
Va spännande det låter med vinprovning, man tror ju att ”gin är gin” liksom 😋
Önskar dig en härlig dag!
/Laila
Haha hade precis hunnit ändra när jag läste din kommentar! jag är duktig på att korrekturläsa EFTER jag postat! haha!
Njut av din dag du också! KRAM
Nu förstår jag inte riktigt…? 😄
Haha jo jag såg att jag skrivit ”vinprovning” istället för ”ginprovning” och ändrade och när jag var klar såg jag att någon (du) redan hunnit upptäcka felet 🙂