Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostkaka med keso – enkelt och proteinrikt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

250 g keso
2 ägg
25 g proteinpulver (knappt 1 skopa)
Bittermandelarom efter smak (ca 1 krm) eller riven bittermandel.
ev. 1-2 msk sötningsmedel som Nick’s (valfritt!)


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
Vispa / rör ihop ägg, sötning, keso, proteinpulver och några droppar bittermandelarom eller ersätt med 1-3 rivna bittermandlar.
Häll smeten i en form på ca 20 x 15 cm eller i portionsformar.
Sätt in ostkakan i mitten av ugnen. Lägg gärna på ett aluminiumfolie när kakan fått tillräckligt med färg.
Grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna och servera med sylt eller varma hallon, lättvispad grädde, fet yoghurt eller kvarg,

Notering

Hela satsen: 477 kcal, 67 g protein, 6 g kh, 23 g fett
Per portion om den delas på 3: 188 kcal, 23 g protein, 2 g kh, 8 g fett