Den här ostkakan med keso är enkel att göra, proteinrik och smakar fantastiskt gott! Perfekt som efterrätt, mellanmål eller till helgens fika.
Med keso som bas får du en saftig och lätt konsistens som hela familjen kommer att älska.
Har ni testat att göra kesokaka aka ostkaka med keso? Om inte så tycker jag att ni ska testa!
Keso ger ostkakan både saftighet och den blir proteinrik och mättande men även glutenfri och låg i kolhydrater – Vinnande koncept tycker jag.
Ni har liknande recept nedan.
Kvargplättar
Proteinvåfflor
Ostkaka LCHF
Saffransostkaka LCHF / Low Carb
Man kan självfallet göra ostkakan utan proteinpulver men det ger en fluffig ostkaka eftersom proteinpulvret ersätter vetemjölet. Jag använder dessutom mitt favoritprotein som har vaniljsmak och sötma så det fyller sin funktion.
Använder ni inte detta proteinpulvret kan ni behöva öka sötningen och kanske ha i lite vaniljessens.
Använd den keson ni vill, jag föredrar naturell fast Daniel hade råkat köpa fel och tog mini, men vill man ha det går det bra.
Som vanligt föredrar jag Nick’s som sötning.
Så gör du ostkaka med keso
Superduperenkelt!
Vispa ihop ägg med sötning och vispa sedan ner keso, proteinpulver, hackad mandel och några droppar bittermandelessens om man vill ha den klassiska ostkakesmaken. Det kan ersättas med 1-2 hackade bittermandlar.
Häll smeten i en form på ca 20 x 15 cm
Jag satte ugnen på 160 gr varmluft och satte in ostkakan i mitten av ugnen. Efter 20 minuter behövde jag sätta på ett folie och sedan fick den gå i 20 minuter till, tills den klarade sticktestet.
Doftade SÅ gott!
Låt oskakan svalna innan den serveras eller sätt in i kylen tills den ska ätas!
Servera med favoritsylten eller som här med varma frysta hallon! Lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljkvarg är gott till.
Jag åt detta som frunch mitt på dagen (frukost + lunch) så tog en rejäl bit och hade hade vaniljkvarg till.
Halva formen och 1 dl kvarg gav mig hela 42 g protein.
Berätta gärna i kommentarsfältet om du testat receptet på ostakaka med keso!
Skriv utOstkaka med keso – enkelt och proteinrikt
- Portioner: 2-4
Ingredienser
250 g keso
2 ägg
20 g proteinpulver (ca 3/4 skopa)
Bittermandelarom efter smak (ca 1 krm)
1 msk socker eller sötningsmedel som Nick’s
Ca 25 g hackad sötmandel
Instruktioner
Vispa ihop ägg med sötning och vispa sedan ner keso, proteinpulver, hackad mandel och några droppar bittermandelarom eller ersätt med 1-3 hackade bittermandlar.
Häll smeten i en form på ca 20 x 15 cm
Sätt in ostkakan i mitten av ugnen. Lägg gärna på ettaluminiumfolie när kakan fått tillräckligt ed färg.
Grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna och servera med sylt eller varma hallon, lättvispad grädde, fet yoghurt eller kvarg,
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris! JUST NU fina JANUARIPRISER!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)