Ingredienser
- 4 ägg
- 1/2 dl Ica sötströ
- 300 g keso
- 2 dl smetana (eller creme fraiche)
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl mandelspån
- 1 tsk eko vaniljessens
- 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
- ev lite mandelspån till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa ägg och sötning fluffigt.
- Sila keson från överflödig vätska.
- Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm.
- Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket.
- Godast är kakan när den fått stå i kylskåpet någon dag! Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8