Ingredienser
1 fläskytterfilé, putsad
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
1,5 tsk salt
1–2 krm svartpeppar
125 g färskost vitlök och örter
1 citron, skalet
3 msk röd pesto (kräm på soltorkade tomater)
1 paket bacon
Dragonsås:
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 kruka färsk dragon, bladen
salt, svartpeppar
1–2 vitlöksklyftor
saften från 1 citron
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Snitta fläskfilén på längden så det blir en platta. Banka eventuellt ut lite.
Krydda med salt, peppar, timjan och rosmarin. Bred ut färskosten, riv citreeonskalet över och bred ut den röda peston.
Rulla ihop och linda in i baconskivor. Bind med steksnöre så håller allt ihop bättre!
Stek i stekpanna så baconet får fin färg. Lägg i ugnsform och efterstek i ca 15-20 min (innertemperatur i tjockaste delen 68 gr)