Hej lillördag! Ber om ursäkt över radioskuggan sista dagarna, jag har haft en SÅDAN bauta hög med admin (kvitton m.m) att göra så jag har varit tvungen att låsa in mig på kontoret! 😃
Men nu ska det lämnas idag så det är 5 kilo lättare tyngd på axlarna nu! 💪🏻
Det var såååå länge sedan vi åt och drack något speciellt på onsdagen (lillördag) så den här brickan som jag nu förberett ska vi gå loss på ikväll!
Jag älskar en god ost- och charkbricka, man kan äta så mycket som möjligt eller så lite som möjligt och det funkar ju som bara lite förplock eller som egen måltid.
Salame Brianza, parma/serrano skivspill, grekiska oliver, fikonconfit, brillat savarin, brie de meaux, st. agur, fröknäcke, rågkex, nötter, vindruvor, färska fikon – ja så är min ostbricka komplett! I dag såg den ut så i allafall =)
Enkelt sätt att göra brickan lite snygg är att göra en salami-ros!
Köp skivspill! Billigare och så slipper det slängas.
Ser ni ljuset? Åhhh! Längtar SÅ till våren!
Till ostbrickan vill jag tipsa om Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018 som är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.
Villa Puccini Riserva är en stiltypisk Chianti Classico och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter av lamm eller nöt med smakrika örtsåser.
Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.
Vinet görs på omsorgsfullt utvalda druvor från sangiovese- och canaiolostockar. Efter vinifiering med minimal mekanisk påverkan läggs vinet på ekfat där det lagras i minst två år. Därav benämningen ”Riserva”. Innan tappning på flaska så godkänns vinet för Chianti DOCG av Chiantis vinkommission.
Druvsammansättning: Sangiovese 90% och Canaiolo 10%.
Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, kakao, kardemumma, nötter, nypon och pomerans. Serveras vid 16-18°C.
Ett mycket trevligt vin tycker jag.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det. Det finns i en del fasta sortiment.
ART NR 22328 | Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018 | 750 ML | ALK 13% | 159 KR | Sockerhalt <0,3 g/100ml
PS! Cervera har Klubbdagar! passa på om ni behöver nytt till köket! Tex den HÄR snurrbrickan för ost!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Hej hej!
Oj vilken god bricka.. Men vad är det för ”hårdost” du har?
/A
Hej! Det är cheddar!
Hej! Kanske inte skulle skriva detta men konstruktiv kritik. Jag älskar ditt sätt att skriva men jag tycker hela bloggformatet är väldigt rörigt och plottrigt, måste det vara så? Det är svårt att läsa tycker jag…
Det får du såklart skriva! Det är så mitt tema och mina annonser ser ut, inget jag kan förändra just nu tyvärr.
Sedan vet jag ju inte om du ser vad jag ser – dvs vad sitter du i för gränssnitt och läser?
Hej alla som läser. Nu är jag 56,6 kilo! Från 65,5! Tack Åse. Utan dina recept skulle det inte funka.
Många kramar.
Vad roligt att du fått fina resultat Lilija! GRATTIS <3
Hej Åse,
Hvor køber du ”serrano skivspill” – jeg tror desværre ikke det findes i DK, men da jeg tit er i Sverige kan jeg købe det med herfra 🙂
Mvh Nina
Hej det är vanlig serrano som det blivit spill (skivor som inte är perfekta) av i manuella charkdisken =)
Alltså jag är blown away!
Letar lite nya recept att prova och det blev dina Currybiffar i Ajvarsås. Gode värld sååå gott det var!!