Ost & Skink Crêpes och rosa dröm!

av Åse

Stackars lille kisemisen min.
Han har haltat och uppenbarligen haft ont i sin framtass i några dagar och jag har kikat efter men inte sett någonting.
Tog honom till veterinären idag och mycket riktigt fanns där ju en bitskada med tillhörande böld som tur nog tömt sig själv så det såg hyfsat bra ut. Han fick både smärtstillande och antibiotika där och sedan blev det tratt på huvudet och han ska medicineras i någon vecka och så får han ju inte gå ut, så han sitter i tvättstugan nu och stirrar ut genom kattluckan, ser så sorgsen ut stackaren.
Men viktigast att han blir frisk och stark igen!
I går flyttade denna skönheten in hos oss. Småtjejerna var lika exalterade som jag! Haha! En roooooosa brödrost!!
Vår förra brödrost mördade min 17-åring när han tyckte det var en smart idé att göra varma mackor med ost och skinka i den..
Jag var nog egentligen inne på en Dualit men så av en händelse så berättade Johanna på Plain Vanilla att de numera sålde SMEG och på den vägen var det! Jag blev helsåld på denna lilla rosa bubbla!
22012015-012A5383


22012015-012A5395
Passar som handen i handsken på min arbetsbänk bland sina nya kompisar =)
22012015-012A5387

Till frukost/lunch blev det ost & skink crêpes. Mättande och gott!
2 crepes
Pannkakor:
2 ägg
1 dl half/half eller vad man nu vill ha! (kokosmjölk/grädde/mandelmjölk etc)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 nypa salt
Fyllning:
1oo g rökt skinka
50 g västerbottensost
3/4 creme fraiche
salt, vitpeppar
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek pannkakorna i kokosolja utan smak eller i smör.
Låt svalna lite.
Strimla skinkan, riv osten.
Koka upp creme fraiche, sänk vämenn och rör ner skinkan och osten. Rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt med lite glutenfri redning som konjacrot.
Fördela fyllningen i pannkakorna och vik ihop botten först sedan sidorna, till ett paket. 
Strö lite ost ovanpå och lägg i form.
Gratinera i ugn i ca 10-15 min.
22012015-012A5392
22012015-012A5393

Jag älskar denna salladsmixen från Ica Gott Liv!
Jag häller på lite mörk balsamvinäger och lite olivolja + havssalt.
22012015-012A5394

 Nä nu ska jag jobba vidare lite här!
Kram kram!

15 kommentarer

Anna 25 januari, 2015 - 15:50

Ser supergott. Blir det 2 stora eller små pannakakor?

Svara
Åse 25 januari, 2015 - 16:10

Två stora.

Svara
Lana 23 januari, 2015 - 21:37

Hej Åse! Jag ser att du har Kitchenaids matberedare. Är du nöjd med den? Vad brukar du använda den till? Jag funderar på att också köpa en sån.
Tacksam för svaret!
Kram
//Lana

Svara
Åse 27 januari, 2015 - 10:34

Hej! Jag är jättenöjd! Den ÄR dock lite klumpig och det är många delar och skålar så jag är inte helt hemma i dne än, men den är sjukt effektiv!!

Svara
Bianca 23 januari, 2015 - 17:12

Vad trevligt det ser ut! Är på en lite mer strikt LCHF just nu, men varvar varannan månad med mer liberal så i februari blir det crepes!
Har själv startar en LCHF blogg alldeles nyligen och jag måste erkänna att du är en av dem jag har lust att hämta inspiration ifrån.
God Helg!

Svara
Ellinor Hallberg 23 januari, 2015 - 11:27

Åhhhhhhhh såklart du har SMEG!!!!! Som jag suktat efter denna serie fast i benvit. ÄLSKaR!!!!

Svara
Ulrika 22 januari, 2015 - 19:48

Hej middag idag blev stekt kycklingfile o stekt vitkål o broccoli o lomanders bea. Hur mycket ska man ta av såsen känns som jag äter hur mycket fett som helst. Ha en fortsatt trevlig kväll

Svara
Åse 22 januari, 2015 - 20:18

detta inlägget tar upp lchf modellen: https://56kilo.se/varfor-gar-jag-inte-ner-i-vikt-med-lchf/

Svara
Annika Lundgren 22 januari, 2015 - 19:13

Helt underbar brödrost….
Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste om att mörda brödrostar…
Jag gjorde exakt samma grej när jag var 17 år . Jag hade hört att man kunde göra varma mackor i våffeljärnet, gott tänkte jag då…
Men när jag kom hem från skolan och var vrålhungrig så blandade jag ihop allt i huvet och tröck ner varma mackorna i brödrosten det började fräsa och bolma och ryka….
Fick panik och tröck ner två gafflar med plasthantag (min räddning) och skulle ta upp dem… hela köket hos mamma blev blått och all ström i huset borta…. kolsvart……kunde ha gått väldigt illa….
Använder numera endast toast järn…… har lite nojja…. för brödrostar… men denna rosa skulle jag kunna tänka mig….
Ha det gott och njut av den rosa bubblan..

Svara
Ronja 22 januari, 2015 - 16:33

Åh, du har sån inspirerande blogg åse! Riktigt härliga bilder och bra recept 🙂

Svara
Åse 22 januari, 2015 - 16:36

TACK! <3

Svara
Lotta 22 januari, 2015 - 16:28

Hej!
snygg brödrost!!!!
Älskar rosa!
Dina creps såg väldigt goda ut! blir att testa dessa!

Svara
Ronja 22 januari, 2015 - 16:32

Ja, visst gjorde dem 🙂 ser super gott ut!

Svara
Carina 22 januari, 2015 - 15:55

Wow! Den va Coool!

Svara
Marie Vinkler 22 januari, 2015 - 15:54

Såå snygg brödrost!! 🙂 Älskar SMEG och rosa!
Provar dina creps till lunch imon.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.