Örtkyckling i krämig sås Crockpot

av Åse

Innehåller annonslänk

Hej på er!

En sådan där dag då jag är ingenstans och överallt!
Far omkring här hemma och lagar mat, tar tvätten, fotograferar, skriver recept, kollar med ett halvt öga på Outlander (som jag nog pausat 10 ggr redan sedan kl 8.
Haha, smått splittrad – så typiskt mig!

Det blåser något vanvettigt ute! Hundarna höll på att blåsa iväg innan när de spramg omkring här i trädgården hehe
jag ska strax köra igång min Crockpot igen men tänkte först dela med mig av gårdagens Crockpot recept!
jag ÄLSKAR C rockpot som ni vet och har ju en hel kategori för det.
Min absoluta favorit Crockpot är den HÄR som jag haft nu i flera år.
Gillar att man kan steka i grytan, den är lätt och pottan är snygg! =)

En av de godaste kycklingrätterna är Åses kyckling och jag gjorde en variant på den i pottan i går.

Det ä lite vanskligt att använda mejeri i Crockpot för den ska ner i slutet av tiden för att inte riskera att skära sig.
Men genom att använda färskost istället för creme fraiche / grädde så kan den vra med från början och det blir sååååååå gott!

Efter 4-5 timmar på låg så är kycklingen klar! Detta blev magiskt gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Örtkyckling i krämig sås Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

200 gr. champinjoner
6 kycklingfiléer
200 gr. naturell färskost
1 dl vitt vin
1 dl chilisås (gärna med mindre socker)
2 msk dijonsenap
tsk Santa Maria dragon
tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
tsk Santa Maria franska örter
1 tsk lökpulver
2 tsk örtsalt
1 riven/pressad vitlök solo
10 st körsbärstomater


Instruktioner

Skär svampen i kvartar och lägg längst ner i Crockpoten. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. Sätt igång crockpoten på 3 timmar LOW, lägg sedan ner tomaterna i ca 30 minuter till. Red eventuellt något, jag använder Konjacrot som är en stärkelsefri redning.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

11 kommentarer

Erica 8 januari, 2021 - 14:13

Efter 3 h ska alltså tomaterna ner i 30 min? Inte med från början alltså? #fredagströtthjärna

Svara
Sara 12 januari, 2019 - 13:50

Tack för ett spännande recept! Det är dock lite missvisande då det i receptet står att kycklingen med såsen ska vara på LOW i 3 timmar, men sedan skriver du i kommentarerna till någon att det kan vara i i upp till 10 timmar. Vad gäller egentligen? Blir kyckling klar på LOW i 3/5 timme?

Svara
Åse 12 januari, 2019 - 13:52

Det var ett märkligt typo! Det sks vara runt 3.5 till MAX 4 timmar.

Svara
Sara 12 januari, 2019 - 14:30

Tack för ditt snabba svar, du svarade innan maten ens närmat sig 1 timme i crockpoten. Ser fram emot att smaka!

Svara
Åse 12 januari, 2019 - 14:37

Smaklig spis!

Svara
Anette 10 januari, 2019 - 15:02

Jag ska testa min chock pot för första gången och det här receptet ser väldigt smarrigt ut! Tänker att det borde funka fint med blomkålsris och sallad till. 😊 Tror du att man kan tillaga det längre än 4 timmar? Jag hade behövt förbereda middagen redan på morgonen.

Svara
Åse 10 januari, 2019 - 15:50

Hej! Kyckling ska ju helst inte gå för länge, så jag rek max 4 timmar helst runt 3-3,5 timmar på LOW.

Svara
Anette 10 januari, 2019 - 15:58

Tack för ditt snabba svar. Då testar jag att köra den på low istället. Can’t wait! 😊

Svara
Ann-Sofie 4 december, 2018 - 11:48

Mums! Får bli morgondagens mat, fast utan crockpot och med fläskfilé 🙂
Tänker att det borde bli bra det med, med lite pasta till.

Fin tisdag till dig! Kramen

Svara
Åse 4 december, 2018 - 11:50

Blir nog tipp topp!! Slurp!! Detsamam till dig och kram!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.