Ingredienser
3 msk naturell färskost
3 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 msk gräslök
1/2 citron, saften
4 portionsbitar laxfil.
salt, peppar
1 dl riven smakrik ost
GARNERING:
16 räkor
4 dillkvistar
2 citronskivor, halverade
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop färskost, dijonsenap, majonnäs, örter och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär skåror längs portionsbitarna, nästan ner till botten. Fyll med örtcremen.
Lägg laxen i en smord ugnsform. Strö osten över och gratinera i 12–15 minuter.
Ta ut och garnera med skalade räkor, dillkvistvippor och halverade citronskivor.
Servera med tillbehör som t.ex. stekt sparris och blomkålsmos eller blomkålsstomp.