Ingredienser
- 100 g smör
- 1/2 dl grovhackad färsk rosmarin
- 1/2 dl grovhackad färsk timjan
- skalet och saften av 1 citron
- 4 portionsbitar laxfilé
- citronpeppar & salt
- 1 blomkålshuvud
- 1/2 dl smetana
- salt, vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Smält smöret tillsammans med några kvistar rosmarin.
- När smöret smält rör ner finrivet citronskal, citronjuice, grovhackad rosmarin & timjan.
- Krydda filéerna med citronpeppar och salt och lägg i ugnsform. Häll kryddsmöret ovanpå.
- Sätt in i ugn i ca 20 minuter.
- Servera med blomkålsmos!
- (Koka 1 blomkålshuvud i buketter mjukt i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av i kastrullen. Stöt smetana, salt och vitpeppar med potatisstöt eller med balongvisp. Mixa ej, då blir blomkålen besk)
Näringsinnehåll
- Portioner: 4