7,2K
Vi försöker äta fisk minst två ggr i veckan till middag och igår gjorde jag en så rackarns god rätt!
Det är bästa inpirationen för mig – handla i lugn och ro på dagen och under tiden jag går och tittar och känner på råvaror så får jag upp receptet i huvudet.
I går blev det därför en härlig laxrätt med citron, timkan, rosmarin och smör! Till det serverade jag en färsk vitkålssallad och blomkålsmos. Vi slickade alla tallrikarna!
Gör detta en dag vänner! Såååååå gott!
Skriv ut
Hej härliga ni!
Har ni det bra? Det hoppas jag för det är ju FREDA’!!! Veckans i särklass bästa dag!!
Vi har tyvärr VAB vecka, men jag mår bra åtminstone!
Känns så skönt att ha vänt skutan, kommit igång med träningen igen och jag är så mycket piggare i kropp och sinne ?
I går hade vi lite olika saker att fira och det gjorde vi med ett glas Bollinger (den bästa skumpan jag vet!) och god mat och många skratt med våra barn vid matbordet ❤️
Vi försöker äta fisk minst två ggr i veckan till middag och igår gjorde jag en så rackarns god rätt!
Det är bästa inpirationen för mig – handla i lugn och ro på dagen och under tiden jag går och tittar och känner på råvaror så får jag upp receptet i huvudet.
I går blev det därför en härlig laxrätt med citron, timkan, rosmarin och smör! Till det serverade jag en färsk vitkålssallad och blomkålsmos. Vi slickade alla tallrikarna!
Gör detta en dag vänner! Såååååå gott!
Skriv ut
Örtbakad lax med citron och skirat smör
Ingredienser
- 100 g smör
- 1/2 dl grovhackad färsk rosmarin
- 1/2 dl grovhackad färsk timjan
- skalet och saften av 1 citron
- 4 portionsbitar laxfilé
- citronpeppar & salt
- 1 blomkålshuvud
- 1/2 dl smetana
- salt, vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Smält smöret tillsammans med några kvistar rosmarin.
- När smöret smält rör ner finrivet citronskal, citronjuice, grovhackad rosmarin & timjan.
- Krydda filéerna med citronpeppar och salt och lägg i ugnsform. Häll kryddsmöret ovanpå.
- Sätt in i ugn i ca 20 minuter.
- Servera med blomkålsmos!
- (Koka 1 blomkålshuvud i buketter mjukt i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av i kastrullen. Stöt smetana, salt och vitpeppar med potatisstöt eller med balongvisp. Mixa ej, då blir blomkålen besk)
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
7 kommentarer
Vi åt denna rätt häromdagen och jag sägen bara ”BAM” vad gott det var!!!
Såå smarrig!! Så denna kommer att bli ett stående kort här hemma på middagsbordet!
Ha en finfin dag!
Kram
Härligt!! Tack för feedback! ? kram kram!
Gjorde denna rätt ikväll, helt fantastiskt god! Tack för många goda recept?
Ser otroligt gott ut! Får testas 🙂
Hej Åse! Ser jätte gott ut. Måste göra nästa vecka. Jag försöker också göra fisk 2 gånger i veckan. Som tur barnen tycker om fisk också. Jag har nu ätit dina recepter blandat med vanlig kost och måste säga att dom dagarna jag äter lchf är jag mätt hela tiden. Andra dagar sugen och hungrig!! Vilken skillnad?Jag har tänkt mig ge tid att byta kostvanor men det verkar som byten kommer blir lättare än jag trodde. Jag tror att bilden om dina nudlar gjorde det! (dina gamla VV bilder)?Hur många gånger jag har ätit nudlar och varit hungrig en timme efter. Och ser den god ut?hmmm låt bilden svara på frågan?
Tack Åse. Du är en riktigt inspirationskälla. Kram och trevlig helg./Sanna
Åh vad smarrigt det där måste jag testa till middag nästa vecka 🙂