Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Öppen Auberginelasagne med Burrata och Parmaskinka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

68 lasagneplattor, gärna färska
1/2 medelstor aubergine, tunt skivad på längden gärna med mandolin
salt
1 st tomat skivad
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lök, finhackad
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkade italienska örter (tex: basilika, oregano, rosmarin, timjan, mejram)
2 bollar burrata, delade i bitar
1 handfull färska basilikablad, hackade
8 skivor parmaskinka
Garnering: Färsk basilika, några blad
2 msk Pinjenötter, rostade
Parmesanost, riven
Salt och peppar


Instruktioner

Lägg aubergineskivorna på en bakhandduk eller skärbräda, strö över lite salt och låt vila i cirka 10 minuter för att dra ut överflödig vätska. Torka av med papper.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt aubergineskivorna och stek tills de är lätt gyllenbruna och mjuka, cirka 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Skiva tomaten och blanda med olja och pressad vitlök. Ställ åt sidan.
Förbered tomatsåsen: Fräs löken  tills den är mjuk och doftar gott.  Koka upp de krossade tomaterna med tomatpurén och italienska örter. Krydda med salt och peppar och låt såsen sjuda på låg värme i några minuter.

Koka lasagneplattorna: Koka lasagneplattorna al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt plattorna rinna av. Ringla lite olivolja över och dessa  plattorna försiktigt.

Blanda burrata: Hacka basilikan fint och blanda med burratabitarna.

Montera den öppna lasagnen : På en tallrik, lägg en lasagneplatta och toppa med ett lager aubergine, tomatskivor och lite tomatsås. Lägg på en skiva parmaskinka och en sked burratablandning. Upprepa lagren 1-2 ggr, avsluta med lasagneplatta, Parma och burrata.
Toppa med rostade pinjenötter, några basilikablad och rikligt med riven parmesanost. Servera genast.

 

 

 

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2