Ingredienser
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
800 g nötfärs
2 msk tomatpuré
4 msk kalvfond
1,5 burk finkrossade tomater (Mutti)
1,5 burk vatten (använd Mutti burken)
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk japansk soja eller tamari
1,5 tsk torkad oregano
1,5 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes (valfritt)
1,5 tsk paprikapulver
lite salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor
500 gram keso + lite vatten, salt & svartpeppar
150 g riven ost
Instruktioner
Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med lite olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar.
Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa i någon minut.
Häll i kalvfond, finkrossade tomater, vatten, balsamvinäger, soja, oregano, basilika, chiliflakes, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter.
Under tiden mixa keson slät, späd med lite vatten om den är för tjock och smaka av med salt och peppar.
Bryt lasagneplattorna i mindre bitar (runt 5-6 cm) och rör ner dem i såsen. Se till att de täcks ordentligt av vätskan.
Klicka ut kesoröran och bred ut jämt, strö riven ost över.
Lägg på locket, Låt sjuda på låg värme i cirka 20 minuter.
Låt svalna något och skär sedan i portionsbitar.
Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.