Ingredienser
6 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
FYLLNING
1 avokado
300 gram skalade räkor + några till garnering
1 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
2 msk dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
½ lime, saften
½ rödlök, finhackad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en mindre form med höga kanter så att smeten hålls inne på bakplåtspappret.
Vispa ihop ägg med vispgrädde, salt och peppar.
Bred ut omelettsmeten tunt på bakplåtspappret, som en rektangel.
Grädda i ca 10 minuter och låt sedan svalna lite.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och vänd omeletten.
Skär avokadon i mindre bitar. Finhacka dill och rödlök. Blanda ihop med resten av ingredienserna till räkröran. Ställ kallt.
Bred räkröran längs långsidan och rulla ihop tajt. Skär rullen i skivor.
Servera på en rucolabädd och garnera med skalade räkor och en limeklyfta.