Ingredienser
5 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
1 paket bacon
150 g blandad färsk svamp
ca 190–200 gr. burkkonserv kantareller (eller motsvarande färska)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl syrad grädde (Arla)
smör att steka i
Instruktioner
Blanda ihop omelettsmeten med en visp eller gaffel, salta ovh peppra.
Skär ellöer klipp baconet i mindre bitar, stek knaprigt. Häll av stekflottet och ställ åt sidan.
Hacka den färska svampen i grova bitar, häll av spadet från kantarellerna ifall konserv används.
Stek svampen i torr stekpanna och när den mest vätskan kokat in lägg ner lite smör, hackad schalottenlök och hackad vitlök. Salta och peppra lite. Häll i grädden och låt koka in på relativt låg värme.
Stek omeletterna i lite smör på låg värme och när de stelnat lägg på svampstuvningen, riven parmesan och hackad persilja.