Här kommer ett lunchtips! Eller varför inte till kvällsmaten? Vi åt det till kvällsmat igår, sååååååå gott!!! Skulle kunna tänka mig det idag igen!
Krämig svampstuvning på syrad grädde – svampen var Icas gourmetsvcamp och så hade jag en liten burk kantareller – älskar burkkanteraller 😅 Ger SÅ god smak!
Jag har en liten stekpanna som är så himla bra för just omeletter! Bästa lilla stekpanna jag haft!
HÄR hittar ni den!
Svampstuvningen läggs på oomeletten när den syelnat, lite riven parmesan på och..
Bladpersilja! Hur mumsigt?
Det enköa är oftaast det godaste!
Bara att vila ihop och njuta!
Här kommer receptet!
Skriv utOmelett med svampstuvning, parmesan & persilja
- Portioner: 2
Ingredienser
5 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
1 paket bacon
150 g blandad färsk svamp
ca 190–200 gr. burkkonserv kantareller (eller motsvarande färska)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl syrad grädde (Arla)
smör att steka i
Instruktioner
Blanda ihop omelettsmeten med en visp eller gaffel, salta ovh peppra.
Skär ellöer klipp baconet i mindre bitar, stek knaprigt. Häll av stekflottet och ställ åt sidan.
Hacka den färska svampen i grova bitar, häll av spadet från kantarellerna ifall konserv används.
Stek svampen i torr stekpanna och när den mest vätskan kokat in lägg ner lite smör, hackad schalottenlök och hackad vitlök. Salta och peppra lite. Häll i grädden och låt koka in på relativt låg värme.
Stek omeletterna i lite smör på låg värme och när de stelnat lägg på svampstuvningen, riven parmesan och hackad persilja.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Omelett är underskattat! Du kan ju fylla den med i princip vad som helst!
Lär nog bli ett par framöver, för att bli av med skinkan som blev kvar under julhelgen..
Allt gott! Kram 💕
Den måste jag göra den omeletten