Saffransbröd i långpanna (ej LCHF)

av Åse

Ett tips till er som vill äta smalare saffransbröd dvs som dessa men inte orkar göra lussekatter etc (jag tycker sådant är trist) kan göra saffransbrödet i långpanna istället, det går mycket snabbare och blir sååååå saftigt!!! 30 bitar och 4 PP per bit.

75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
ca 1,5 – 1,6 l vetemjöl
1 st ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 225 gr.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte flytande dock)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Vill man ha fyllning så kan man göra så här:

Blanda ihop:
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200 g philadelfiaost
(tillsätt gärna ca 2 msk mörk rom!)

Skeda in smörkrämen i degen med hjälp av två skedar.

19 kommentarer

Anita 18 december, 2009 - 23:13

Tack för du räknat ut PP. Blir att baka i helgen. Trevlig helg. 🙂

Svara
Maria 18 december, 2009 - 21:32

Hejsan! Har faktiskt tänkt att göra det här men glömt bort…Nu är det väl ändå dags! 🙂 Tack

Svara
Sara 27 november, 2009 - 17:03

NU ska jag göra detta igen! 🙂 Fast i år slår jag på stort och gör med fyllning… haha!

Svara
~ Maria ~ 12 december, 2008 - 23:26

Är i bakartagen nu gumman! Skönt att se att det inte bara är jag som är trög angående fyllningen 🙂

Kramas!

Svara
Bina 12 december, 2008 - 19:13

Skulle det nu vara så att du upptäcker täta besök från mitt ip idag så är det sant – jag har använt din sajt som uppslagsverk och receptbok (och även länkat till ditt recept på SjalBarn)

KRAM och trevlig helg från Bina som väntar på att saffransbrödet jäser i långpannan! 😀

Svara
Bina 11 december, 2008 - 21:45

Skall testas i morgon!

Svara
Monica 9 december, 2008 - 20:34

Ååå så god den var, skulle vilja äta upp hela plåten 🙂
tack Åse för det goda receptet!!!

Svara
Åse 4 december, 2008 - 12:30

Camila och övriga:
Man tar en sked fyllning i höger hand och trycker ner i degen (när den är upphälld och jäst på plåten) och jag har en annan slev i vänster hand som jag för av fyllningen med.

Svara
camilla 4 december, 2008 - 12:19

Jag kanske är knäpp? Men hur fårjag i fyllningen i brödet??? Hmmm…..
Kram

Svara
a-k 1 december, 2008 - 11:27

Låter du den jäsa bara en gång eller läser jag tokigt? 🙂

Svara
Anita 1 december, 2008 - 08:23

Tack, för receptet. Vilka goda bullar det blev, gjorde dem utan fyllning.

Svara
Marie Hj. 6 december, 2007 - 23:09

Åh vilket enkelt recept! Det diggar jag skarpt nu när man har så mycket annat som skall göras. Det ska jag definitivt prova att baka imorgon.

Svara
bambi 6 december, 2007 - 22:29

Lät riktigt smaskigt!

Otroligt starkt av dig att gå ner så mycket i vikt! Själv så har jag gått ner ca 8 kg sen i somras! Kolla gärna in min blogg 🙂

Svara
jenny 6 december, 2007 - 19:20

Ser kanon gott ut! Bra alternativ när man inte pallar snurra katter…

Svara
Rebecka 6 december, 2007 - 15:36

Hej!

Det ser jättemumsigt ut, måste jag prova!

Ha det bra!

Svara
Jessica 6 december, 2007 - 08:45

Jag gillar inte lussekatter. Men denna ser ju faktiskt god ut..kanske ska testa..
Tack för tipset!

Svara
a-k 5 december, 2007 - 21:53

Sammanträffande, har precis gjort klart mina saffranslängder, går rätt snabbt det också. Med fyllning dock …Nu får jag vakta dom med yxa om inte den yngre generationen skall förtära alles! (iofs blir det mindre moffa åt mig då…) 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.