Ingredienser
Biffar
- 1 kilo nötfärs
- 1/2 dl grädde
- 1 riven gul lök
- 2 ägg
- 1 msk dijonsenap
- salt, vitpeppar
Sås
- 2 dl stekspad
- 4 dl vispgrädde
- 3 tsk dijonsenap
- 1–2 msk krossad rosépeppar
- soja, salt, vitpeppar
- salt och timjan eller rosmarin
- olja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Skala dina rotfrukter och häll lite olja och kryddor över. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör.
- Vispa ur pannan med vatten (2 dl) och sila.
- Häll tillbaka stekbuljongen i pannan och rör ner grädde och kryddor. Låt sjuda i 5-6 minuter.
- Lägg ner biffarna i pannan innan servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6