Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärsbiffar med rosépepparsås och rotfrukter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1/2 dl grädde
  • 1 riven gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, vitpeppar

Sås

  • 2 dl stekspad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 tsk dijonsenap
  • 12 msk krossad rosépeppar
  • soja, salt, vitpeppar
  • salt och timjan eller rosmarin
  • olja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Skala dina rotfrukter och häll lite olja och kryddor över. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör.
  4. Vispa ur pannan med vatten (2 dl) och sila.
  5. Häll tillbaka stekbuljongen i pannan och rör ner grädde och kryddor. Låt sjuda i 5-6 minuter.
  6. Lägg ner biffarna i pannan innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6