Nötfärsbiffar med rosépepparsås och grillade rotfrukter

av Åse

Hej på er vänner!

Jag sitter på kontoret (lägenheten) och ska strax iväg på en liten AW med min fina vän Cissi.
Vet ni inte vad ni ska äta ikväll? Då kommer ett tips här! Åh alltså, jag ÄLSKAR goda smakrika nötfärsbiffar!
Gör ni? I såfall prova den här rätten som jag postade här första gången för 11 år sedan.

KRAM och skön fredag på er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärsbiffar med rosépepparsås och rotfrukter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

Biffar

  • 1 kilo nötfärs
  • 1/2 dl grädde
  • 1 riven gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, vitpeppar

Sås

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 tsk dijonsenap
  • 12 msk krossad rosépeppar
  • soja, salt, vitpeppar
  • salt och timjan eller rosmarin
  • ev lite redning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Skala dina rotfrukter och häll lite olja och kryddor över. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör.
  4. I samma panna,  rör ner grädde och kryddor. Låt sjuda i 5-6 minuter. Spä eventuellt med lite vatten och redning. Koka ihop igen tills såsen har den konsistens du vill ha.
  5. Lägg ner biffarna i pannan innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.