Ingredienser
Biffar
- 800 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl grädde eller vatten
- 1 msk oxfond
- 2 tsk salt
- 2 rm vitpeppar
Pytten
- 1 kålrot
- buljong
- salt, vitpeppar
Löksås
- 2 gula lökar
- smör att steka i
- 4 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 köttbuljong
- salt
- peppar
- soja
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
- Skala kålroten och skär i 1 cm bitar (pytt). Koka upp i buljong i ca 5 minuter. Häll bortvattnet i ett durkslag och lägg över pyttet i en stekpanna med smör. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs mjuka i smör, de ska inte få färg utan tills de är genomskinliga. Häll grädden och mjölk över och lägg ner bulkong. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av md salt, peppar och soja. Häll över biffarna vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6