Ingredienser
Biffar
- 1 kilo nötfärs
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 1/2 dl grädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk djonsenap
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör att steka i
Sås
- 2 st schalottenlökar
- 5 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk konjak
- 2 msk kalvfond
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1 kruka timjan
- 1 tsk svartpeppar
- 1 krm salt
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör (eller ghee t.ex.)
- Ta upp biffarna och lägg på fat så länge.
- Finhacka schalottenlöken och fräs i stekfettet som blivit över. Vispa ner övriga ingredienser och maka av. Låt sjuda i ca 10 minuter. Lägg ner biffarna de sista 5 minutrarna och servera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 8