Ingredienser
Biffarna
- 500 gram nötfärs (naturbetes)
- 1 ägg
- 1 dl 10% grekisk yoghurt
- 1 riven morot
- 1 tsk salt, svartpeppar
- 1 msk oxfond
- 3 tsk smoked paprika
Sötpotatisklyftorna
- 2 stora sötpotatisar
- * 1 msk Maizena majsstärkelse
- 3 tsk smoked paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- salt, peppar efter smak
- 2 msk smält ekologiskt kokosfett
Chipotlesås
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2–3 msk Chipotle paste (efter smak)
- salt, peppar efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.ader (eller 200 gr. varmluft)
- Skär sötpotatisen i klyftor. Lägg i plastpåse. För att få krispiga klyftor så pudra ner 1 msk maiena majsstärkelse och blanda ordentligt. Maizena är ren stärkelse, inget annat, i denna rätten ger det 3 gr kolhydrater per person, med andra ord som en ruta 70% choklad. Det går utan också men då blir potatisen mosigare. Your choise.
- Häll i kryddorna och sist kokosoljan, blanda ordenligt. Lägg på plåt och grilla i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills sötpotatisen är klar.
- Under tiden blanda ingredienserna till färsen och stek biffarna i smör/valfritt fett eller olja.
- Rör ihop chipotle paste med yoghurt, salt och peppar.
- Klart! Bon Appetite!
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 30
Näringsinnehåll
- Portioner: 4