Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärs och Morotsbiffar med sötpotatisklyftor och chipotlesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Biffarna

  • 500 gram nötfärs (naturbetes)
  • 1 ägg
  • 1 dl 10% grekisk yoghurt
  • 1 riven morot
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • 1 msk oxfond
  • 3 tsk smoked paprika

Sötpotatisklyftorna

  • 2 stora sötpotatisar
  • * 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 3 tsk smoked paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • salt, peppar efter smak
  • 2 msk smält ekologiskt kokosfett

Chipotlesås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 23 msk Chipotle paste (efter smak)
  • salt, peppar efter smak

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.ader (eller 200 gr. varmluft)
  2. Skär sötpotatisen i klyftor. Lägg i plastpåse. För att få krispiga klyftor så pudra ner 1 msk maiena majsstärkelse och blanda ordentligt. Maizena är ren stärkelse, inget annat, i denna rätten ger det 3 gr kolhydrater per person, med andra ord som en ruta 70% choklad. Det går utan också men då blir potatisen mosigare. Your choise.
  3. Häll i kryddorna och sist kokosoljan, blanda ordenligt. Lägg på plåt och grilla i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills sötpotatisen är klar.
  4. Under tiden blanda ingredienserna till färsen och stek biffarna i smör/valfritt fett eller olja.
  5. Rör ihop chipotle paste med yoghurt, salt och peppar.
  6. Klart! Bon Appetite!
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 30

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4