Ingredienser
- 4 st Ostbröd: https://56kilo.se/ostbrod/
- 8 stycken 90 gram hamburgare av god kvalitet
- 2 dl majonnäs: https://56kilo.se/majonnas/ (om köpes: Hellmans)
- Vit tryffelolja
- 16 st skivor saltgurka
- 1 stor gul lök
- ev lite mörk fibersirap
- 4 msk glutenfri rostad lök
- 4 stora skivor äkta cheddarost
- smör att steka i
Parmesanpommes Vaxbönor
- 300 g frysta vaxbönor, tinade
- 1 dl riven parmesan
- olja att fritera i
- havssalt
Instruktioner
- Baka ostbröden, låt svalna och dela sedan.
- Grilla hamburgarna (jag grillar i gasolgrill, men de går att steka också)
- Blanda majonnäsen och smaksätt med vit tryffelolja efter smak. Tryffelsalt fungerar också.
- Skala och skär löken i skivor. Bryn i smör tills löken fått färg. Sänk sedan temperaturen, tillsätt 2-3 tsk vatten och söta med lite mörk fibersirap. Låt vattnet koka in i ca 10 minuter.
- Vaxbönorna ska vara tinade och torra. Det görs genom att köra dem i micron i ca 2 minuter alternativt steka dem i torr panna på relativt låg värme tills de ser torra ut. Fritera sedan i fritös eller i kastrull. Låt torka av på papper, salta och blanda omgående med riven parmesan.
- Klicka ut knappt 2 msk tryffelmajonnäs på varje brödhalva.
- På halvan som ska bli lock lägg sedan på rostad lök och stekt lök. Lägg på en hamburgare och sedan 1 skiva cheddar.
- På andra brödhalvan, lägg på fyra skivor saltgurka och en hamburgare, lägg sedan på den halvan på andra halvan och vänd hela burgaren.
- Servera med parmesanpommes (vaxbönorna)
Näringsinnehåll
- Portioner: 4