Antwerpen: Matkoma hos Nathan

av Åse

Goförmiddag kära vänner! Jag och Malin (Fnulan) är fortfarande mätta från vår 4,5 timmar långa sittning hos fantastiska Restaurang Nathan här i Antwerpen! Makalöst!
På fullaste allvar så var det maträtter som var det godaste jag någonsin ätit.
Det är en av det jag älskar när det gäller mat – att få uppleva något nytt. Malin och jag har dessutom exakt samma smak när det gäller mat och vi gillar att uppleva samma saker på våra resor. Ingen av oss är så mycket för att springa i affärer utan vill hellre uppleva och se vackra byggnader för att samla på fina minnen från ett nytt land.

Vi är här på pressresa, inbjudna att uppleva Antwerpen av Visit Flandern.
I går kväll hade vi bokat bord på Nathan en Michelin guide listad restaurang. Vi har båda längtat i veckor till den här matupplevelsen.

Bakom restaurangen står imponerande Nathan Van Echelpoel.
Restaurangen är avslappnad i Urban style och det är en lugn och skön atmosfär.
Maten är modern och med förstklassiga ingredienser. Mat efter säsong. Texturen, balansen, uppläggningen, variationen, fräschören var top notch!

Nathan

Nathans partner Eva Van de Peer var vår värdinna och vi blev placerade vid ett mysigt runt fönsterbord.

Vi skulle få äta en sexrätters meny med anpassade viner men tro mig, det var inga 6 rätter vi åt under de där timmarna haha! Vi fick det till 11!
Det var appetizers, smårätter, mellanrätter, förrätt, huvudrätt, predessert, dessert, between desserts och after desserts 😅

Nu kan jag tyvärr inte redogöra för alla rätter ni ser, men jag kan försöka göra mitt bästa.

Drinktilltugg var det första vi fick in tillsammans med varsitt glas Cremant. Lufttorkad skinka, panerade fishfingers med remouladesås, krispiga papadums, aubergineröra m.m

Detta mina vänner var det godaste jag ätit när det kommer till lax. Som ni vet så älskar jag sushi och de smakerna och den här rätten var en total umami upplevelse från början till slut! Vilka smaker och texturer.
Marinerad lax, amarant och en chutney på gurkkärnor. En fantastisk sky till det. jag satt och sa Mmmmmmmmmmm… till varje tugga!

Alla vinerna var magiska och passade som handen i handsken till varje rätt så klart.
Eftersom alla rätterna var lätta och fräscha och mest bestående av skaldjur, fisk och grönsaker så blev det en underbar upplevelse och ingen jobbig mättnad. Sedan behöver man inte renskrapa varenda tallrik heller. Det gör jag sällan när jag äter på restaurang. Jag värdesätter dock att få smaka lite av mycket.


Blomkål, jordnötter, parmesanchips etc i en underbar kombination med tydlig rökig smak. Lite oväntad kombination men väldigt gott!

Till huvudrätt var det duva, inte min favorit dock trots att den fantastiskt tillagad men jag har lite svårt för vilt och fågel generellt.

Givetvis var desserterna magiska.
Det här är en flamländsk specialitet: Smoutebollen – en typ friterad munk.. kan inte förklara det. Jag undviker dock gluten så jag skippade denna.

En Zabayonne med jordgubbar till fördessert.

Godaste desserten jag ätit! Jag gillar ju inte söta desserter och den här var magiskt balanserad med mycket syra.

När vi trodde att det var slut så kom en dessert till in! haha!
bananglass och med riven kaffirlime på! Vilken doft som spreds! Jag måste börja använda kaffir lime hemma!

Var det slut där då? Nopps! Nu kom små belgiska specialitéer in som Cuberdons som vi åt i Gent! Det är den där trekantiga saken ni ser främst.

Vilken kväll! Vi skakade hand med Nathan och tackade för en magisk kväll!
Med magarna 1 meter framför oss gick vi sedan de 20 minuterna till hotellet, glada, lyckliga och smått vingliga =)

Jag rekommenderar er varmt ett besök hos Nathan om ni är i Antwerpen! Belgien är överhuvud taget ett favoritland så jag rekommenderar er att åka hit och uppleva landet. 💕

Resan är en pressresa med inbjudan av Visit Flanders utan krav på motprestation

4 kommentarer

victoria (matplatsen 27 april, 2018 - 15:19

Vilka fina bilder!! Men huuur kan du inte smaka munken?? Hoppas du tog med den hem till mig! Kram på er

Svara
Åse 27 april, 2018 - 16:49

💕💕💕

Svara
Marianne 27 april, 2018 - 11:51

Härligt att vara rund både under fötterna och magarna. Sov säkert gott efter dessa goda smakupplevelser.
Ha det fortsatt gott.
Hoppas det löst sig med Malins väska.

Svara
Sanna 27 april, 2018 - 11:36

Ser så vansinnigt gott ut (jag är ingen sushi person men det andra :P) Härligt med en helkväll med mat och gott vin! Det var ni väl värda, töser!
Ha en underbar helg! Puss <3

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.