13,6K
Jag använder konjacrot när jag reder! Den här har jag och gillar den! Märk väl att den är väääääldigt dryg och varar i evigheter! Kolhydrat- och kalorifri.
Muuuuums!
Skriv ut
Hej hej! Pust vilken värme, högsommar minst sagt!
Det var skönt att få fly in till gymmet ett tag idag! Hehe
Igår slängde jag ihop en så smarrig kycklinggryta! En riktig höstgryta, verkligen! Jag tog lite vad jag hade hemma men det blev bra!
Kycklinglårfilé, lök, körsbärstomater, sambal oelek, syltlök, rökt paprikapulver, rött vin och grädde! MUMS!
Grytan fick puttra i ca 45 min och vilka smaker.
Kycklinglårfilé kan så klart tex bytas ut mot fläskfilé eller varför inte lövbiff?
Grädden kan uteslutas eller bytas ut mot kokosgrädde eller annat alternativ.
Jag använder konjacrot när jag reder! Den här har jag och gillar den! Märk väl att den är väääääldigt dryg och varar i evigheter! Kolhydrat- och kalorifri.
Muuuuums!
Skriv ut
Mustig kycklinggryta med tomat och feta
Ingredienser
- 1 kilo kycklinglår
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk körsbärstomater
- 1/2 msk paprikapulver smoked
- 1/2 msk sambal oelek
- 1 oxbuljongtärning
- 50 g strimlade soltorkade tomater
- 1 dl syltlök
- 1/2 kruka grovhackad färsk timjan
- 1 dl rött vin
- 2 dl grädde
- 150 g feta
- smör att steka i
- salt, peppar
- ev. redning
Instruktioner
- Stek kycklingen i smör eller annat fett i het panna tills den fått fin färg, lägg sedan över i gryta. Häll bort lite av fettet och stek sedan finhackad lök och vitlök i ca 1 msk av fettet i pannan.
- Häll i alla övriga ingredienser, utom grädde och feta. Smaka av efter en stund – krydda eventuellt med mer sambal och paprikapulver. Låt puttra i 40 minuter, rör sedan ner grädden och låt puttra i 5 minuter. Red eventuellt lite om. Strö feta över en stund innan servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
18 kommentarer
Har du någon att rekommendera? Tycker alla innehåller skräp om de inte är palmolja är de maltodextrin osv.. inte ens de ekologiska är avsevärt bätte
Nä så är det buljong och fonder är sällan ett toppenbra hälsoval. Jag gillar biofoods grönsaksbuljong bäst.
Hej! Hur gör du med buljongtärningar eller fonder? Hur väljer du då? Tacksam för svar
Jag väljer dem med minst skräp i.
Färska körsbärstomater eller burk?
Verkar supergott! Tror du man kan göra den i crockpoten? Är det något särskilt man bör tänka på eller är det bara att ösa i allt och sätta på låg i 6 timmar? Tycker du att det blir bäst med kycklinglårfilé eller kycklingbröst i en crockpot?
Absolut! Det funkar med både kycklinglårfilé och kycklingbröst!
Den var sjukt god! Stekte kycklingfiléerna 1 min på vardera sida och sedan lök och vitlök lite snabbt. Sedan ner i pottan på low i fem timmar. Ner med grädde och koka upp på high. Perfekt bjudrätt!
Hej
HUR reder man med conjacsrot?
Jag har försökt att reda med tapioca förut men går åt skogen……………………
Hej! Det står på paketet med redningsmix som jag länkar till i inlägget 🙂
Hej,
Gjorde den i helgen. Grymt god! Kan ha varit den godaste kycklinggrytan jag ätit någonsin!
Passar på att tacka för alla fantastiska recept du delar med dig av. Jag har följt dig sedan 2009, och jag hittar alltid bra recept inne hos dig, oavsett vad jag söker för något.
Hälsningar Ingela
Hej!Hur får du tag i konjacsrot?Jag har letat överallt och den är slut sedan flera månader tillbaka .
Med vänlig hälsning, Ann
Hej! Har länkat i inlägget 😉
Supergod gryta!! Gjorde den igår, lite modifierad 🙂 Keam
Härligt den smakade!
Riktigt gott!
Jag gjorde grytan på kycklingfiléer vilket funkade utmärkt. Till den hade jag riven broccoli. Jättegott!
Tack för finfina recept! Jag fortsätter att följa och laga.
Kul att du gillade det! Välkommen åter! =))
Låter väldigt gott! Vad serverar du till?