Hej hej på er!
Hoppas ni haft en fin arbetsdag och att det blir en härlig fredagskväll!
Vi ska ut och äta med vänner så jag slipper matlagning, just nu står det mig upp i halsen så här i slutskedet av nya boken!
Jag Inycon Appassimento Organic, 2020 passar nämligen perfekt till pizza men även pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor, pizza och är dessutom ett mycket bra grillvin.
Passar även utmärkt till hårdostar och smakrika charkuterier.
Det är en prisvärd 2 liters box från Sicilien och gjort på torkade druvor. Detta ger ett vin med större djup och smakregister och något högre alkoholhalt.
50% Aglianico och 50% Perricone druvor! Klassiska druvor från södra Italien.
Vinet är mörkt rödviolett och har stor och generös doft av mörka bär, lakrits med fruktig arom.
Fyllig och bärigt fruktig med lång eftersmak och kryddigt avslut.
Ett mycket trevligt allroundvin tycker jag!
ART NR 55048 | Inycon Appassimento Organic, 2020 | 2000 ML | 13,5% ALK | 200 KR | Socker: 1,290 g/100 ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Här kommer ett tips på en LJUVLIG rätt att servera till detta vinet! En Italiensk mustig köttgryta.
Använd med fördel Inycon Appassimento även i grytan.Jag kör den här i Crockpot (slökokare) men det går så klart att göra den här rätten i gryta på spisen. Låt då allt utom grönsakerna som svamp och morötter puttra på låg värme under lock i 3 timmar. En halvtimme innan grytan är klar, lägg ner svamp och morot.
Vilken symfoni va!?
Servera valfritt tillbehör till, på bild ser ni blomkålsris.
Här kommer receptet!
Skriv utItaliensk mustig köttgryta
- Portioner: 8
Ingredienser
Drygt 1 kilo grytbitar
350 g sidfläsk
smör att steka i
3 rödlökar
3 morötter
3 selleristjälkar
3 vitlöksklyftor
3 smulade lagerblad
2 msk tomatpuré
2 burkar körsbärstomater à 400 g
150 g champinjoner
7 dl rött vin
1 tärning mörk oxbuljong
ca 1 msk salt
svartpeppar
3 repor färsk timjan
Färsk oregano
Instruktioner
Stek grytbitarna i omgångar, de ska bara få färg. Skär sidfläsken i mindre bitar och knaperstek på låg värme.
Lägg över i Crock Pot. Skala morot, lök och vitlök. Tärna morötter, champinjoner, rödlök och finhacka vitlök. Skär bleksellerin i bitar. Lägg över i Crockpot och lägg ner buljong, salt, peppar, tomatpuré, vin, timjan och burkarna med körsbärstomater.
Sätt igång Crockpoten på 8 timmar LÅG.
Servera med valfritt tillbehör och gärna samma italienska vin som i grytan.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
13 kommentarer
Ska grytan kokas i 3 eller 8 timmar i crockpot? Det står två olika tider i receptet😅
Läser du en gång till så ser du varför det står två olika tider =)
Åh detta låter gott och jag tänkte göra detta imorgon i min crockpot , bara så jag gör rätt, är det 3 eller 8 timmar på LÅG?
Har du en crockpot är det 8 timmar på låg. Har du en vanlig gryta och ska göra den på spisen är det 3 timmar på låg värme.
Smaklig spis!
Ser jättegott ut… men med dagens elpriser blir det inget långkok för vår del längre. Brukar annars alltid laga goda grytor i min crock pot men det vår vänta tills vi ser en nedgång på elpriset.
Här kan du läsa på vad det kostar att ha en crorckpot igång: https://saltpeppar.se/hur-mycket-el-drar-en-slowcooker-crockpot/
Åh detta måste testas låter så gott!
Älskar min crockpot och lagar gärna mat i den 🙂
Vad betyder 3 repor ( färsk timjan)?
Kan man använda torra kryddor och ca hur mycket då?
Tack för alla härliga recept du delar med dig💕
Du repar av bladen från tre långa stjälkar =) Nog jag som skriver lite obegripligt haha!
KRAM!
Haha ok då förstår jag😃
Kan man använda torra kryddor och ca hur mycket då?
Kram
1-2 tsk ca! =)
Oh, en gryta helt i min smak! Finns inte mycket som slår en god, mustig gryta när hösten börjar vakna utanför fönstret! (Fast jag vet inte om jag är riktigt redo för höst än..)
Och jag som inte har nån ”potta” modifierar lite och kör på känsla i gjutjärnsgryta på spisen istället! Det funkar nog lika bra!
Kram och ha en trevlig kväll! 💕
Hej! Jadå, det står i inlägget hur länge i vanlig gryta på spisen! =) KRAM
Jag som misstolkade och inte läste ordentligt.. 🤭 Måste lära mig att läsa allt.. 🫣
Klart att du skriver ut sånt också, så vi ”old-fashioned ladies” också kan laga god mat.