Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig köttfärssoppa med tomat och nudlar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skivad
3 stora morötter, slantade
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
1 gul paprika, grovt hackad
1 tsk olivolja
500 g nötfärs
1 liter passerade tomater
4+ dl vatten
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
(1/2 dl chilisås) – kan uteslutas
1 msk tamarisoja
3 msk konc. kalvfond
1 msk paprikapulver
salt, peppar
1 msk hackad färsk timjan
2 msk färsk hackad basilika
200 gr. shiratakinudlar / eller pasta
Topping: Gräddfil och lite färska kryddor


Instruktioner

Förbered grönsakerna enligt ingredienslistan.
Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, vitlöl och morötter. Rör ner kötfärsen.
Blanda ner chili, paprika,  passerade tomater, vatten och fond.
Används pasta, rör ner dessa nu. Annars skölj nudlarna och klipp dem i mindre bitar men vänta med att lägga ner dem.
Pasta behöver oftast lite mer vatten så öka vatten tills rätt konsistens av soppan uppnås.
Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med mer kryddning, lägg i nudlar om de används och rör ner hackade färska kryddor.
Servera och toppa med lite gräddfil och hela färska kryddor.

Blanda ner timjan och basilika och smaka av med salt och peppar.