I annonssamarbete med Dryckestipset.se – innehåller annonslänkar
Så var det lillörda’ igen!
Jag ska svänga ihop Coq au vin på kyckling från min bok till oss strax – YUM! En av mina favoritrecept så klart (eftersom den finns med i boken haha!)
Men detta gick inte av för hackor! Juni hävdade att detta var den godaste soppa hon ätit men Alice tyckte spenatsoppa smällde högre haha!
Jag tycker detta är en GRYM soppa! Den mättar massor utan att innehålla mer energi än nödvändigt.
Jag hade lågkolhydratnudlar i men pasta är också väldigt gott att ha i.
Denna soppan går också att göra på överbliven köttfärssås! Då skippar man de passerade tomaterna och öka bara upp mängden vätska och kryddar upp och tillsätter nudlar / pasta.
Till soppan provade vi en Pinot Noir, nämligen Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir 2018 som matchade soppan perfekt!
Förr var jag inte så glad i mjukare viner som Pinot Noir och strama, sträva och syrliga viner som Barolo men nu tillhör de mina favoriter! Tänk som smak kan ändras? Förr ville jag bara ha Amarone, Rioja och Ripasso! Desto tyngre desto bättre.
Medelstor, bärig doft med toner av röda och svarta vinbär samt plommon. Medelfylligt med frisk syra och balanserade tanniner. Inslag av mörka bär, kaffe och mocka. Lång eftersmak. Passar till grillat kött, kycklingrätter och milda ostar.
Maison Albert Bichot grundades 1831 och är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir produceras från 25 till 35 år gamla vinstockar som finns i Côte de Beaune och Côte de Nuits. De gamla vinstockarna ger vinet en speciell aromatisk koncentration. Vinet lagras därefter mellan 8 till 12 månader på en blandning av ekfat och rostfria tankar. Faten tillför vinet aromer och struktur.
Ett mycket trevligt vin, Daniel är inte lika förtjust i Pinot Noir som jag men han gav det höga betyg!
Detta kommer absolut hamna i våra glas igen.
HÄR kan ni läsa om vinet och även lägga en beställning till ert systembolag om det inte finns i ert fasta sortiment.
Skriv utMustig köttfärssoppa med tomat och nudlar
- Portioner: 4
Ingredienser
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skivad
3 stora morötter, slantade
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
1 gul paprika, grovt hackad
1 tsk olivolja
500 g nötfärs
1 liter passerade tomater
4+ dl vatten
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
(1/2 dl chilisås) – kan uteslutas
1 msk tamarisoja
3 msk konc. kalvfond
1 msk paprikapulver
salt, peppar
1 msk hackad färsk timjan
2 msk färsk hackad basilika
200 gr. shiratakinudlar / eller pasta
Topping: Gräddfil och lite färska kryddor
Instruktioner
Förbered grönsakerna enligt ingredienslistan.
Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, vitlöl och morötter. Rör ner kötfärsen.
Blanda ner chili, paprika, passerade tomater, vatten och fond.
Används pasta, rör ner dessa nu. Annars skölj nudlarna och klipp dem i mindre bitar men vänta med att lägga ner dem.
Pasta behöver oftast lite mer vatten så öka vatten tills rätt konsistens av soppan uppnås.
Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med mer kryddning, lägg i nudlar om de används och rör ner hackade färska kryddor.
Servera och toppa med lite gräddfil och hela färska kryddor.
Blanda ner timjan och basilika och smaka av med salt och peppar.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
200g pasta, kokt eller okokt vikt?
Tillagad / ätfärdig vikt
Jamen då var det dags igen, din köttfärssoppa puttrar o ser helt underbar ut på spisen.
Ska steka Piadina bröd till o smälta över parmesan. Vinet får bli Mannerström röda, nyhet för oss.
Trevlig kväll och tack för inspo. Jag delar självklart på min Facebook sen när soppan är serverad.
Åh låter ju fantastiskt gott!! Smaklig spis och tack för delning!
Låter supersmarrig, men jag måste hålla med Alice…. spenatsoppan är jättegod! Vi gör ofta ”Noels krämiga spenatsoppa” hemma hos oss, och den uppskattas mycket.
Denna köttfärssoppa får vi prova snart.
Påminner om Mexicosoppan vi fick i skolan, och den lagas här hemma då och då, och alla äter med god aptit. Dags att slänga ihop en laddning snart igen.
Kram 💕
Åh detta lät ju helgott 👍🏼👍🏼 Så Nice och inspirerande med vintips 🍷👍🏼Ha en underbar kväll, kram 🤩🥳