Ingredienser
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 ml krossade tomater av god kvalitet (MUTTI)
1 liter vatten
5 msk konc. oxfond
3 msk tomatpuré
1/ 2 dl chilisås (Felix har en osötad)
(1 stor morot) * kan uteslutas
(4 st gulbetor eller potatisar) * kan uteslutas
2–3 msk paprika pulver
1–2 tsk chilipulver
1 msk gul curry
salt, peppar
smör att steka i
Topping: gräddfil, avokado, cheddarost
Instruktioner
Skala betorna och skär dem i 1 cm stora bitar. Riv moroten grovt.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör. Lägg över i stor kastrull och stek nötfärsen i samma gryta sedan.
Lägg ner betor och morötter och fyll på med krossade tomater, vatten, buljong och kryddor. Smaka av med lite peppar och ev. salt. Låt soppan puttra tills betorna (eller potatisen) är mjuk.
Lägg upp i skålar och servera med en klick gräddfil och topping.