Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig Höstgryta med rotfrukter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1.2 kilo högrev
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
250 gram champinjoner
1 kålrot
3 morötter
5 dl vatten
1 dl rött vin
3 dl vispgrädde
5 msk touch of taste oxfond
(1 msk kinesisk soja)
1 dl färsk timjan
salt, peppar
smör och rapsolja att steka i


Instruktioner

Skär köttet i 3-4 cm.
Fräs bacon, finhackad lök + vitlök med bacon, skivade champinjoner och paprika. Lägg upp på fat.
Bryn köttet i smör och olja i samma panna. Stek i omgångar så köttet inte kokar.
Skala morötter och kålrot och skär i i stavar/bitar.
Lägg över köttet i gryta med vatten, vin och fond. Efter 1-2 timmar, känn efter så köttet är mört tillsätt rotfrukterna och grönsaks/baconfräsetoch låt koka ytterligare 30 minuter. Rör ner grädde och finhackad timjan. Låt allt koka ihop under 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
Jag häller alltid ner en skvätt kinesisk soja också.
Servera med valfritt tillbehör. Garnera gärna med en kvist timjan!