Ingredienser
- 1 kg högrev eller grytbitar
- 2 gula lökar
- 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
- 2 palsternackor
- 2 morötter
- 2 potatisar (går att utesluta)
- 3 paprikor i olika färger
- 1 dl tomatpuré
- 1,5 dl rött vin
- 4 msk konc. oxfond
- 1/2 msk mortlad kummin
- 1–2 krm cayennepeppar
- 2 msk rökt paprika
- 800 g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 3 lagerblad
- salt, peppar
- Till servering: smetana, saltgurka och bladpersilja
Instruktioner
- Fräs köttet i smör, salta och peppra. Finhacka lök och vitlök och fräs även detta. Lägg över i crockpot.
- Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skär bort kärnhuset från paprikarna och skär i lika stora bitar som rotfrukterna.
- Rör ner övriga ingredienser och sätt på slökokaren på hög i 6 timmar.
- Om tillagas i stor kastrull låt sjuda på svag värme i ca 1,5 timme, vänta med att lägga i grönsakerna tills det är 25 minuter kvar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6