14,K
Jag serverar gulaschen med en klick smetana, hackad satgurka och persilja = Bästa ever!!
Skriv ut
Den här tiden på året så tycker jag det är så gott med mustiga rätter och som ni vet så är jag just nu inne i en långkokperiod!
I går blev det en härligt, mustig och smakrik gulasch gjord i min Crockpot, det går så klart bra att göra i stor gryta på spisen också.
Jag föredrar tärnad högrev men färdiga grytbitar funkar också, speciellt vid tidsbrist.
Jag brukar göra min gulasch så här, den blir så god! Prova!
Jag serverar gulaschen med en klick smetana, hackad satgurka och persilja = Bästa ever!!
Skriv ut
Mustig Gulasch i Crockot
Ingredienser
- 1 kg högrev eller grytbitar
- 2 gula lökar
- 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
- 2 palsternackor
- 2 morötter
- 2 potatisar (går att utesluta)
- 3 paprikor i olika färger
- 1 dl tomatpuré
- 1,5 dl rött vin
- 4 msk konc. oxfond
- 1/2 msk mortlad kummin
- 1–2 krm cayennepeppar
- 2 msk rökt paprika
- 800 g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 3 lagerblad
- salt, peppar
- Till servering: smetana, saltgurka och bladpersilja
Instruktioner
- Fräs köttet i smör, salta och peppra. Finhacka lök och vitlök och fräs även detta. Lägg över i crockpot.
- Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skär bort kärnhuset från paprikarna och skär i lika stora bitar som rotfrukterna.
- Rör ner övriga ingredienser och sätt på slökokaren på hög i 6 timmar.
- Om tillagas i stor kastrull låt sjuda på svag värme i ca 1,5 timme, vänta med att lägga i grönsakerna tills det är 25 minuter kvar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
20 kommentarer
Ett säkert kort när man vill bjuda på ngt riktigt gott! Jag har bjudit på det vd ett flertal tillfällen! Alltid uppskattad och sååå himla gott⭐️😀❤️
Härligt att höra! 😍
Blir alltid fantastiskt gött!
Såååå roligt att höra! <3
Kan jag ersätta högrev med fransyska, tro? 🤔
Det tror jag absolut!
Slökokaren på hög eller låg effekt. ???
Det står i receptet.
Wow så gott.
Fick en sån i julklapp och detta är det första jag lagar. Sååååååå gott
Hej kan jag göra den här på fläskarre ?
DEt blir säkert gott det också!
Här kan man alltså lägga i grönsakerna samtidigt med köttet utan att det blir sönderkokta? Är det bl.a det som är hemligheten med crockpot??
Helt rätt =)
TACK!
En värmande gulasch får det bli i helgen! Kram
Det här receptet kom så lägligt så att det är osannolikt. Hade högrev i frysen som jag ville prova något nytt med. Såg på Instagram igår att receptet var på väg så det passade så bra att ta fram köttet ur frysen innan jag åkte till jobbet i morse och sedan bara vänta på bloggens uppdatering, haha. Tack så mycket 🙂
Haha! Klockrent!!:)) smaklig spis!
Detta vill jag göra, kan man utesluta det röda vinet och ha grädde istället?
Du kan ta bort rödvinet men rek inte grädde i den här rätten.
Det här var så gott! Tummen upp från 10-åriga dottern som utbrast: Mamma, det här kan du göra igen.
Och det kommer jag att göra 🙂
Vad roligt att höra!!