Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mug Cake – Muggkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 3 msk kakao
  • 2 msk hackad mörk choklad
  • 3,5 msk mandelmjöl (eller sesam/havremjöl)
  • 3 msk honung eller valfri sötning
  • 3 msk smält kokosfett eller smör
  • 2 msk mjölk/grädde/mandelmjölk
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner de blöta, häll upp i två muggar och micra på full effekt (jag hade 750) i knappt 1 minut, det skiljer sig lite från micro till micro, börja med 50 sekunder och se om det räcker.

Notering

  • 380 kcal ⎜12,2 gr protein ⎜6 gr kolhydrater ⎜34,2 gr fett per portion (vid användande av mjölk och sötningsmedel)
  • Bakproteinet kan bytas ut mot samma mängd mandelmjöl.
  • Förberedelsetid: 3
  • Tillagningstid: 2

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2