Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mozzarellapizza med pesto- och tomatsalsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 valfria pizzabottnar
1 dl pizzasås
2 mozzarella (bollar á 125 g)
23 msk grön pesto
1 schalottenlök
20 småtomater som Romanticatomater
1 msk olivolja
1/2 msk vit balsamvinäger
salt, peppar
1 kruka basilika, bladen
2 msk pinjenötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr. varmluft.
Bred pizzasås på bottnarna. Riv färsk mozzarella på pizzorna, klicka på pesto.
Grädda pizzorna i ca 8-10 minuter tills osten smält. Under tiden gör tomatsalsan: Skala och skiva schalottenlöken. Halvera tomaterna och blanda lök och tomater med olivolja och balsamvinäger, salt & peppar.
Ta ut pizzorna och skeda tomatsalsan över. Avsluta med basilika.