Hej hej!
Åt såååå god mozzarellamacka igår att jag var tvungen att göra om till lunch idag!
Mina snabbt populära snabba fröfrallor – använde standardreceptet fast gjorde två större avlånga frallor istället.
Bregott och pressad vitlök, salt och svartpeppar!
Bred på skivorna.
In i ugnen på 300 grader så de rostas.
I går skivade jag avokadon och lade på, idag mosade – blev bättre med skivad!
Så: Skivad avokado, skivad mozzarella, skivad tomat – lite salt på.Gratinera i ugnen tills osten smält.
På med strimlad basilika- GOTT!
Muuuuuuumma!
Skriv utMozzarellamacka
- Portioner: 4
Ingredienser
Brödet:
2 dl riven lagrad ost (t.ex västerbotten)
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl chiafrön
0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 tsk örtsalt
Topping:
4 vitlöksklyftor
4–5 msk smör
2 avokados
2 mozzarella á 125 g
2–3 tomater
1 kruka basilika
salt,peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop ingredienserna och forma två avlånga bullar på bakplåtsklädd bakplåt. Platta till något och sprinköa sesamfrön över.
Grädda i 15 minuter.
Dela varje fralla och lägga på valfritt pålägg
6 kommentarer
Fantastiskt gott blev detta, det måste göras igen!
Vad roligt att höra!
Gjorde dessa en gång till, hoppade över solrosfröna å använde brödet till räkmacka med löjrom. Hur gott som helst. Kidsen gillade också brödet, gjorde dubbelsatts så nu har jag macka till kaffet imorgon. Snacka om bra start på helgen. Stora kramar till dig och trevlig helg.
Hej Åse, har köpt din inspirations/receptbok och ska nu pröva första receptet. Nu undrar jag dock om ugnstemperaturen alltid utgår från varmluftsugn, då det i ett recept specifikt står varmluftsugn.
Jag gillar verkligen boken och det ska bli spännande att pröva fler recept.
Tack på förhand och ha det gott.
Hälsningar Titti
Hej!
Det utgår alltid från vanlig ugn om det inte står varmluft. Lycka till! 🌸👍🏻
Rackarns så himla gott det såg ut, måste nog testa!!