Ingredienser
Tomatsås:
- 2 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g tomatkross (MUTTI är god!)
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2–3 krm salt
- 1–2 krm svartpeppar
Kyckling:
- 2 kycklingfiléer
- 125 g mozzarella (mozzarellakula)
- 1/2 dl basilikablad
salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
- I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Sätt ner en stavmixer i botten, kör såsen slät.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rensa filéerna och salta och peppra dem. Skär 4 snitt i varje filé och fyll med mozzarella. Grovhacka basilikan. Pressa ner basilikan i snitten. Lägg ner filéerna i tomatsåse, se till så att den blir nertryckt en del. Ringla lite olivolja över. Sätt in i mitten av ugnen i 25 minuter.